U Gacku uhapšeni dileri droge, među privedenima i državljanin Crne Gore

Među uhapšenima je, kako prenose bosanski mediji državljanin Crne Gore Dragan Gajić (24) iz Herceg Novog
291 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2011. 13:29h

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Trebinje (CJB) uhapsili su više osoba koji se sumnjiče za nelegalnu proizvodnju i prodaju droge.

Kako prenose mediji u Bosni, akcija je sprovedena rano jutros na teritoriji opštine Gacko, a među uhapšenima je i državljanin Crne Gore Dragan Gajić (24) iz Herceg Novog.

"Sarajevo-x.com" je objavio da su pored Gajića uhapšeni Danijel Oroz (31), Stipe Pravdić (33), Mahir Babaluk (26) i Samir Hasanhodžić (29) iz Kiseljaka.

Zamjenik načelnika CJB Trebinje Dragan Nosović je rekao da je policija na ulazu u Gacko, iz pravca Bileće, na lokalitetu Voćnjak, jutros u 5.45, zaustavila automobil "audi A4" bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao Oroz.

"Sa njim u vozilu bili su i P.S., takođe iz Kiseljaka, i G.D. iz Herceg Novog. Pretresom automobila nađeno je oko 11 kilograma i 200 grama droge, tržišne vrijednosti oko 27.000 konvertibilnih maraka (13.500 eura) . Prilikom zaustavljanja vozila, O.D. je pokušao da pobjegne automobilom i time ugrozio bezbjednost policije, a bjekstvo je spriječeno upotrebom sredstava prinude", rekao je zamjenik načelnika CJB Trebinje.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade biti predati nadležnom tužilaštvu.

Akciju su nakon niza operativnih saznanja sproveli pripadnici Jedinice za podršku i Sektora kriminalističke policije CJB Trebinje, kao i Policijske stanice Gacko.

U okviru akcije "Mreža" od početka godine u Hercegovini je oduzeto više od 63 kilograma skanka i procesuirana 42 lica, od čega se 31 tereti za organizovani kriminal.

Bonus video: