Policija i dalje traga za osumnjičenim za silovanje djevojčice iz Bijelog Polja

Psiholog Jasmin B. Čoković smatra da će ovaj gnusni čin ostaviti vječitu traumu na psihu djevojčice
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2011. 08:24h

Sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Šefkija Đešević postupajući po zahtjevu za sprovođenje istražnih radnji zamjenice višeg državnog tužioca Ljubinke Madžgalj je u vezi sa navodnim silovanjem dvanaestogodišnje učenice iz okoline Bijelog Polja, saslušao sedamnaestogodišnju svjedokinju iz Zavinograđa kod Brodareva državljanku Srbije.

Saslušanje je obavljeno jer postoje indicije da je ona neposredno prije silovanja bila u gostima kod oštećene djevojčice.

Policija još traga za dvadesetrogodišnjim E. K. iz sela Borišići u blizini granice sa Srbijom nastanjenom u Gubavču kod Bijelog Polja, zbog sumnje da je silovao djevojčicu.

Još se sprovode operativne radnje u vezi sa događajem koji „danima potresa“ bjelopoljsku čaršiju i kako nezvanično saznajemo inspektori su saslušali i oštećenu djevojčica u prisustvu psihologa Centra za socijalni rad, tužioca i roditelja.

Susretu djevojčice i nasilnika prethodio je kontakt posredstvom Fejsbuka, a E. K. se predstavio kao petnaestogodišnjak. Uspio je da se dogovori za susret sa njom na jednoj livadi u blizini njene kuće, gdje joj je navodno zaprijetio i silovao je.

„Vijesti“ saznaju iz dobro obaviještenih izvora da je djevojčica nekoliko dana ćutala a potom je sve ispričala roditeljima. Neki od sagovornika tvrde da je E. K. odranije poznat organima gonjenja kao delikvent.

Bjelopoljski advokat Radivoje Šuković smatra, da ovo krivično djelo ukoliko se zaista desilo, građane ne može ostaviti ravnodušnim.

"Mi advokati nerado zastupamo i branimo takve klijente. Samo postojanje sumnje trenutno ništa ne dokazuje ali, indikativno je da je osumnjičeni još nedostupan organima gonjenja. Logično bi bilo, da ukoliko neko nije kriv nema potrebe da bježi i lično smatram da su naši sudovi objektivni i ne podliježu pritiscima. Treba očekivati da će se kroz fer i korektan postupak koji slijedi, do tančnina ispitati sve okolnosti“ predmetnog događaja", kazao je Šuković.

On smatra da „ djevojčica nije izmislila događaj“, objasnivši da je riječ o 12-godišnjoj osobi za koju će sam postupak koji slijedi biti veoma „težak i bolan“.

Psiholog Jasmin B. Čoković smatra da će ovaj gnusni čin ostaviti vječitu traumu na psihu djevojčice.

"Bez obzira ne njeno životno opredjeljenje i pažnju koja joj bude ukazivana, ovaj događaj će kao Damoklov mač visiti nad njenom glavom", prokomentarisao je Čoković

Bonus video: