Žan-Klod Van Dam: Ja sam glumac, a ne komad mesa

A o svojoj životnoj filozofiji pričao je za Sabotage Times, i evo šta je rekao na razne teme
237 pregleda 0 komentar(a)
žan-klod, Foto: Tapetus.pl
žan-klod, Foto: Tapetus.pl
Ažurirano: 19.08.2011. 12:07h

Žan-Klod van Dam trenutno snima britanski naučnofantastični film UFO. To je samo jedan od njegovih aktuelnih projekata jer će se pojaviti i u nastavku ostvarenja The Expendables, što potvrđuje da uprkos tome što mnogi osporavaju njegove glumačke sposobnosti, za belgijsku akcionu zvijezdu uvijek ima posla.

A o svojoj životnoj filozofiji pričao je za Sabotage Times, i evo šta je rekao na razne teme.

O golotinji na filmu

Nemam problem s tim da se na filmu prikaže moje golo tijelo otpozadi, ali sprijeda je sasvim druga stvar. Ne bih želio da izgubim sve svoje obožavatelje.

O životnoj filozofiji

Vodim se jednostavnom molitvom - Bože, daj mi spokoj da prihvatim stvari koje ne mogu da promijenim, hrabrost da promijenim one koje mogu i mudrost da prepoznam razliku između njih.

O umjetnosti

Volim umjetnost - balet, muziku, slikarstvo, ispijanje vina, putovanja i treniranje.

O ženama

Ako se često boriš, znaš sve o ringu. Ako mnogo jedeš, znaš sve o hrani. A, ako si, kao ja, u braku bio pet puta, znaš mnogo o ženama.

O tome što je gej ikona

Većina homoseksualaca su ljudi sa istančanim ukusom – oni vole da su okruženi ljepotom. Ako me vole, to samo potvrđuje da imaju ukusa. Ne vole me samo zbog moje guze, već zbog moje cjelokupne ličnosti.

O održavanju kondicije

Čovjek mora ugoditi sebi. Prežderavam se svake nedjelje. To je moj dan, kada jedem i pijem sve što mi padne na pamet. Ali u ponedjeljak se vratim u teretanu i ostanem u njoj sve do nedjelje.

O svojim filmskim junacima

Čarli Čaplin je prvi filmski akcioni heroj. Radio je izuzetne stvari. Svi o njemu pričaju kao o glumcu, scenaristi, producentu, režiseru, ali on je bio genije i što se tiče fizičke pripremljenosti.

O osjećajnosti

Ja sam jedno od najosjetljivijih bića na planeti i toga sam svjestan.

O borilačkim vještinama

Karate je veoma dosadan sport.

O rodnoj Belgiji

Tek kada sam se preselio u Ameriku, mogao sam da ostvarim svoje snove. Teško mi je bilo odrastati u Belgiji. Bio sam mršav i nesretan, nosio sam naočare. Način na koji se moj život dalje razvijao je pravo čudo.

O medijima

Tabloidi nijesu bili dobri prema meni. Dešavalo se da kada u baru obrišem nos, to mora značiti da uzimam kokain. Teško je živjeti uz toliki nadzor.

O novcu

Silvester Stalone je za mene napisao ulogu u filmu The Expendables. Kada sam ga pitao o čemu se radi, kakav je moj lik i priča filma, odgovorio mi je: “Zaradićeš mnogo novca”. To nije ono što sam želio da čujem, želio sam da mi kaže da će to biti glumački izazov. Zato nisam prihvatio posao.

O filmu The Expendables 2

Veoma sam srećan što ću biti dio projekta. Mnogo sam razgovarao sa Staloneom i rediteljem Sajmonom Vestom i shvatio sam da je za mene najbolje da se pojavim u filmu.

O konkurenciji

Želim da se takmičim sa Robertom de Nirom i Džekom Nikolsonom. Tako vidim sebe - kao pravog glumca, a ne kao komad mesa.

Volim umjetnost - balet, muziku, slikarstvo, ispijanje vina, putovanja i treniranje

Bonus video: