Banović preživio osam metaka, oporavlja se u bolnici u Kotoru

Banović je pogođen u ruke i noge, dok je zadobio i tri hica u predjelu stomaka, koji su bili opasni po život, zbog čega je operisan odmah po prijemu u bolnicu
871 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2011. 09:02h

Budvanski preduzetnik Duško Banović (30) zvani Cetinjski, izvukao je živu glavu u petak veče u jedan sat iza ponoći i pravim čudom preživio klasičnu sačekušu i kišu metaka koju je u njega, sa nekoliko metara udaljenosti, sasuo nepoznati napadač pritajen u mraku.

Banović se, nakon što je sa prijateljima bio u gradu, motorom uputio ka svojoj zgradi u naselju Lazi, koju je inače sam gradio za tržište, ne sluteći šta ga čeka.

Taman što je namjeravao da se parkira, iz žbunja je iskočio napadač sa fantomkom i najvjerovatnije iz škorpiona, ispalio šaržer metaka.

Pogođen sa osam hitaca i teško ranjen, Banović je na zaprepašćenje ubice nastavio da vozi motor ka obližnjem manastiru Podmaine. Napadač potom nestaje u mračnim ulicama ovog budvanskog perifernog naselja.

I dok je krv iz njega lila na sve strane, Banović se motorom vraća ispred zgrade, gdje pada na asfalat, ali i dalje u potpuno svjesnom stanju.

Rafalna pucnjava je uznemirila cijelo naselje, jer većina stanovnika nije ni zaspala, pa su ubrzo komšije pritrčale da vide šta se dešava. Mladić je bio potpuno svjestan i sve vrijeme dok je transportovan kolima hitne pomoći ka kotorskoj Opštoj bolnici pričao šta se dogodilo.

Načelnik odjeljena hirirugije u kotorskoj Opštnoj bolnici dr Ivan Ilić kazao je juče za „Vijesti“ da je Banović operisan i da je "njegovo trenutno stanje stabilno"

Banović je, kako nezvanično saznajemo, ispričao inspektorima samo da je na njega pucao čovjek sa fantomkom. Na mjestu pucnjave nije pronađena nijedna čaura, tako da se sumnja da je ubica koristio torbicu za prikljupljanje čaura. Vjerovatno je riječ o kalibru 7.65 .

Uviđaj je na licu mjesta, uz asistenciju budvanske kriminalističke policije, izvršio istražni sudija podgoričkog Višeg suda Radomir Ivanović koji je potvrdio za "Vijesti" da je Banović pogođen sa više hitaca oko 1.15 časova ispred svoje zgrade. On nije želio da otkriva više detalja zbog istrage koja je u toku.

Kako saznajemo, Banović je pogođen u ruke i noge, dok je zadobio i tri hica u predjelu stomaka, koji su bili opasni po život, zbog čega je operisan odmah po prijemu u bolnicu.

Načelnik odjeljena hirirugije u kotorskoj Opštnoj bolnici dr Ivan Ilić kazao je juče za „Vijesti“ da je Banović operisan i da je "njegovo trenutno stanje stabilno".

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: