INOSTRANE POLICIJE

Petorica iza brave čekaju „vize”

Četiri inostrane policije su protekle sedmice na osnovu crnogorskih potjernica uhapsile pet osoba - dva strana i tri crnogorska državljanina
205 pregleda 0 komentar(a)
Interpol, Foto: Skynews.com.au
Interpol, Foto: Skynews.com.au
Ažurirano: 18.08.2011. 19:34h

Četiri inostrane policije su protekle sedmice na osnovu crnogorskih potjernica uhapsile pet osoba - dva strana i tri crnogorska državljanina.

Sa druge strane, na Cetinju je uhapšen jedan crnogorski državljanin, za kojim je raspisana međunarodna potjernica od NCB Interpola Beograd, a u Bijelom Polju slobode je lišen državljanin Srbije, kojeg traži biro Interpola Pariz, saopšteno je iz Uprave policije.

“U Srbiji je 8. avgusta, kada je i raspisana međunarodna potjernica, uhapšena kineska državljanka Lu Yu Qin (48), koju je potraživao NCB Interpol Podgorica, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijelom Polju, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine, zbog izvršenog krivičnog djela - pranje novca.

Istoga dana, u Srbiji je uhapšen i crnogorski državljanin Radosav R. Raković (57) iz Mojkovca, za kojim je raspisala međunarodnu potjernicu podgorička kancelarija Interpola, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijelom Polju od 17. februara 2011. godine.

Raković se potražuje radi izdržavanja kazne zatvora od šest mjeseci, zbog izvršenog krivičnog djela nasilničko ponašanje”, objašnjavaju iz policije.

Hrvatska policija je, postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpola Podgorica, 12. avgusta, uhapsila državljanina BiH Kenana Alagića (31) iz Mostara, koji se potražuje na osnovu naredbe Osnovnog suda u Herceg Novom od 15. juna 2010. godine. Presudom tog suda Alagić je osuđen na kaznu zatvora od jedne godine, zbog izvršenog krivičnog djela utaja.

U Njemačkoj je 10. avgusta, uhapšen crnogorski državljanin Fahrudin B. Nuhodžić (43) iz Bijelog Polja, koga NCB Interpol Podgorica potražuje, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijelom Polju, radi izdržavanja kazne zatvora od šest mjeseci, zbog izvršenog krivčnog djela teška tjelesna povreda, na koju je osuđen presudom Višeg suda u Bijelom Polju.

Policija BiH je 11. avgusta uhapsila crnogorskog državljanina Zijada F. Cokovića (37) iz Pljevalja, za kojim je raspisana međunarodna potjernica od NCB Interpola Podgorica, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Pljevljima od 16. maja 2011. godine, koji ga je osudio na kaznu zatvora od jedne godine, zbog izvršenog krivičnog djela prevara.

Iz policije podsjećaju da su graničari u Bijelom Polju 9. avgusta uhapsili državljanina Srbije Georga Petkovića (48) iz Beograda, kojeg je tražila francuska policija.

U Beogradu ga traže zbog zločinačkog udruživanja

Cetinjska policija je uhapsila Radoja O. Radulovića (33) iz Podgorice, za kojim je beogradski biro Interpola raspisao potjernicu, a po naredbi Posebnog Višeg suda u Beogradu, od 24. jula 2009. godine, zbog krivičnih djela - zločinačko udruživanje, nezakonita proizvodnja posjedovanje i stavljanje u promet opojnih droga i nezakonito posjedovanje oružja i eksploziva.

“Raduloviću, koji se u Crnoj Gori potraživao zbog izvršenog krivičnog djela “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, ekstradicioni pritvor će započeti nakon izdržavanja kazne zatvora od četiri mjeseca, na koju je osuđen presudom Osnovnog suda u Podgorici”, naveli su iz policije.

Preporučujemo za Vas