Kotoranin pucao i tukao ženu, a nakon što je pobjegla jurio za njom automobilom

Pretresom su, u vozilu pronađena tri noža sječiva dužine oko 20 cm i dva metka kalibra 9 mm
58 pregleda 0 komentar(a)
Policija, Foto: Arhiva Vijesti
Policija, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 18.08.2011. 16:27h

Kotorska policija je u saradnji sa kolegama iz Nikšića, uhapsila R.O. (49) iz Kotora jer je, u priustvu maloljetne djece, prijetio svojoj ženi, ispalio 3 hica iz pištolja, a zatim je udario u glavu.

Nakon što je ona pobjegla sa djecom i uputila se ka Nikšiću, on je krenuo vozilom za njom sa namjerom da je sustigne, saopštila je Uprava policije.

Protiv njega je podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija u Nikšiću je 16. avgusta 2011. godine, u večernjim satima, obaviještena od kotorske policije da im je I.O. iz Risna telefonskim putem prijavila da je njen muž, u porodičnom stanu u Risnu, u prisustvu njihovo dvoje maloljetne djece, upućujući joj prjetnje, ispalio 3 hica iz pištolja i zadao joj udarac u predjelu glave.

Ona je nakon toga uspjela da pobjegne sa djecom i uputi se svojim vozilom u pravcu Nikšića, a njen je muž krenuo vozilom za njom u namjeri da je sustigne.

Nikšićki policajci su, postupajući po obavještenju, na putnom pravcu Risan - Vilusi, oko ponoći zaustavili automobil marke „VW Golf IV", kotorskih registarskih oznaka, kojim je upravljao R.O, i uhapsili ga.

Pretresom su, u vozilu pronađena tri noža sječiva dužine oko 20 cm i dva metka kalibra 9 mm.

Kotorska policija je izvršila uviđaj u porodičnoj kući R.O. i tom prilikom pronašli na stolu u spavaćoj sobi pištolj marke „Brownings", belgijske proizvodnje, cal. 9 mm, sa šest metaka u okviru istog kalibra.

Uviđajem je konstatovano da su u dnevnom boravku pomenute kuće ispaljena dva hica u plafon dnevnog boravka, a jedan hitac u televizor.

Svi predmeti koji su pronađeni u vezi sa ovim krivičnim djelom su oduzeti i biće proslijeđeni u Forenzički centar na vještačenje, navodi se u saopštenju Uprave policije.

O događaju je obaviješten Osnovni državni tužilac u Kotoru, koji je kvalifikovao krivična djela, a osumnjičeni će u petak, uz krivičnu prijavu, biti predat istražnom sudiji Osnovnog suda u Kotoru.

Bonus video: