Vi ste pod stresom? Ne slutite da uništavate svog partnera

Ptice koje nijesu imale traume, a koje su imale partnera koji je bio pod stresom imale su čak četiri puta višu stopu smrtnosti nego što je uobičajeno.
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2011. 13:37h

Rezultati nove studije, koja je rađena na pticama, otkrila je kako jedinka koja je bila izložena stresu utiče na kraći životni vijek svojeg partnera.

Istraživači smatraju da se paralela može povući i sa ljudima koji, kako objašnjavaju, reaguju na stres na vrlo sličan način. Profesor Pat Monagan sa Univerziteta u Glazgovu iznosi detalje istraživanja.

'Rezultati istraživanja sugerišu da partner može jako loše uticati na vaše zdravlje. Zbog prethodnih istraživanja očekivali smo da će stres uticati na smanjenje životnog vijeka, ali nijesmo očekivali tako veliki uticaj na životnog partnera. Ptice koje nijesu imale traume, a koje su imale partnera koji je bio pod stresom imale su čak četiri puta višu stopu smrtnosti nego što je uobičajeno', izjavio je Pat, javlja www.telegraph.co.uk.

Naučnici su za istraživanje izabrali australijske zebe jer se one vežu za svoje partnere i odgovaraju na stres na sličan način kao ljudi.

Rezultati istraživanja sugerišu da partner može jako loše uticati na vaše zdravlje

Bonus video: