Uhapšena dvojica osumnjičenih za pucnjavu kod OŠ Meksilo

Peročević je zadobio prostrelnu ranu ramena, a Bedžeti rane u predjelu glave i lijeve ruke zbog kojih je prebačen iste noći u Klinički centar u Podgoricu
677 pregleda 0 komentar(a)
Bar pucnjava, Foto: Anto Baković
Bar pucnjava, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 18.08.2011. 09:21h

Barska policija uhapsila je u srijedu dvojicu mladića za koje se sumnja da su u utorak bili u "audiju" iz kojeg su kod OŠ "Meksiko" ispaljeni hici na Alena Peročevića i Agrona Bedžetija. Istražni organi nijesu otkrivali identitete ovih mladića.

Policija i dalje traga za Šćepanom Bujićem, koji je osumnjičen da je ispalio više hitaca na crni "porše karera" podgoričkih tablica koji je u u utorak oko tri sata ujutro u Čelugi vozio Peročević, a suvozač bio Bedžeti.

Tom prilikom, Peročević je zadobio prostrelnu ranu ramena, a Bedžeti rane u predjelu glave i lijeve ruke zbog kojih je prebačen iste noći u Klinički centar u Podgoricu.

Iz Uprave policije ranije je saopšteno da je dežurna služba PJ UP Bar 16. avgusta u 03,05 obaviještena iz Opšte bolnice da su u njihove prostorije dovezeni Peročević i Bedžeti sa povredama iz vatrenog oružja.

"Sumnja se da se Peročević, upravljajući "poršeom" kretao prema Polju sa komšijom Agronom Bedžetijem, te da mu je kada je došao kod OŠ "Meksiko" velikom brzinom prišao "audi A6", takođe podgoričkih registarskih oznaka. U "audiju" se na mjestu suvozača nalazio Š.B. (Šćepan Bujić) koji je, kako se sumnja, odmah počeo da puca u pravcu vozila Peročevića. Tom prilikom Bujić je, sumnja se, iz pištolja ispalio oko 15 hitaca, a zatim je “audi” nastavio kretanje velikom brzinom prema naselju Zaljevo i u mjestu Čeluga skrenuo kroz lokalni put koji vodi prema naselju Polje, dok su se Peročević i Bedžeti odvezli u bolnicu. Sa Bujićem se u „Audiju", sumnja se, osim vozača, na zadnjem sjedištu nalazilo još jedno lice", navedeno je u zvaničnom policijskom saopštenju.

O događaju su obaviješteni zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici, koji je kvalifikovao krivično djelo teško ubistvo u pokušaju i istražni sudija Višeg suda u Podgorici, po čijem nalogu su službenici PJ Bar izvršili uviđaj.

Bonus video: