Ruskinja skuterom udarila u stijenu

Skuterom upravljala A.S. (23) iz Moskve koja je u nezgodi zadobila lakše tjelesne povrede, te je iz tog razloga prevezena u Dom zdravlja Budva
73 pregleda 0 komentar(a)
skuteri, Foto: Vuk Lajović
skuteri, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 17.08.2011. 17:39h

Od 10. do 17. avgusta na crnogorski graničnim prelazima registrovan je promet 735.340 putnika, 166.018 vozila, 530 plovila i 625 vazduhoplova. Nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru za 53 i izlazak iz Crne Gore za 22 osobe, saopšteno je iz Uprave policije.

U tom periodu na graničnim prelazima Šćepan Polje, Bijelo Polje, Aerodrom Tivat i Dobrakovo otkriveno je šest osoba za kojima je raspisana nacionalna potjernica.

“ Službenici Ispostave granične pomorske policije su, 8. avgusta, kod mosta na rijeci Morači, u blizini raskrsnice magistralnog puta Nikšić - Cetinje pronašli torbu sa oko 30 predmeta, za koje se sumnja da su minsko eksplozivna sredstva.

U neposrednoj blizini pronađeno je oko 30 čaura kalibra 7,62 mm. Pronađeni predmeti obezbjeđivani su od strane službenika Ekspoziture granične pomorske policije, do dolaska službenika Područne jedinice, koji ih je izuzeo sa lica mjesta”, navodi se u saopštenju.

Službenici Ekspoziture granične pomorske policije Bar su, u saradnji sa inspektorima za sigurnost plovidbe Lučke kapetanije Bar, kontrolisali plovila u reonu Male i Velike plaže u Ulcinju, u akvatoriji Petrovca i Budve, te zbog počinjenih pomorskih prekršaja oduzeli 16 skutera i naplatili 26 novčanih kazni.

Oduzeta i marihuana

Službenici Ispostave granične pomorske policije Bar su na zajedničkom graničnom prelazu Sukobin - Murićani, na ulazu u Crnu Goru, 10. avgusta, kontrolisali „volkswagen phaeton" kosovskih registarskih oznaka, kojim je upravljao H.S. (24) sa Kosova. Sa njim u vozilu se nalazio M.S. (23) takođe sa Kosova.

“Prilikom kontrole uz upotrebu službenog psa za otkrivanje narkotika pronađene su četiri kesice koje su sadržale oko šest grama materije biljnog porijekla, za koju se posumnjalo da je marihuana, a koju su, kako su naveli, kupili u Prištini od njima nepoznate osobe. Pronađena materija je oduzeta i proslijeđena na vještačenje, a H.S. i M.S. su privedeni”, saopšteno je iz policije.“

Službenici Filijale patrolnih čamaca Budva su, 10. avgusta, telefonskim putem obaviješteni od građana da je u reonu plaže Kamenovo došlo do pomorske nezgode u kojoj je nepoznata osoba skuterom budvanskih registarskih oznaka udarila u stjenovitu obalu.

Ustanovljeno je da je skuterom upravljala A.S. (23) iz Moskve koja je u nezgodi zadobila lakše tjelesne povrede, te je iz tog razloga prevezena u Dom zdravlja Budva.

A.S. iz Moskve i V.I. (32) sa Cetinja, kao izdavaocu skutera, izrečene su novčane kazne”, objašnjavaju iz policije i podsjećaju na još nekoliko akcija zapljene droge o kojima je javnost već obaviještena.

Bonus video: