U stanu držao pištolj i dimnu bombu

Podgoričanin P.Đ. (53) priveden zbog posjedovanja oružja a B.Š. (26) zbog navođenja svoje sestre na prosjačenje
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.08.2011. 16:52h

Podgorička uniformisana policija uhapsila je i zadržala P.Đ. (53) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”.

“Policijski službenici su, naime, prilikom pretresa stana P.Đ. u kojem živi sa sinom M.Đ., sprovedenog na osnovu naredbe istražnog sudije Osnovnog suda u Podgorici, pronašli i oduzeli pušku „M 48", cal. 7,9 mm, za koju je P.Đ. kazao da se nalazi u njegovom vlasništvu.

U stanu je takođe pronađena i oduzeta i dimna bomba „BRS M79 AG1", saopšteno je iz Uprave polcije. Protiv P.Đ. će, Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici, biti podnijeta krivična prijava.

B.Š. (26) iz Podgorice, navodio na prosjačenje

Službenici ove Ispostave su priveli i uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Područnom organu za prekršaje sproveli B.Š. (26) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru - navođenje na prosjačenje.

Policija je, preduzimajući aktivnosti u okviru akcije „Prosjak", izvršila obilazak Podgorice, tokom kojeg su, na raskrsnici Bulevara Ivana Crnojevića i Ulice Marka Miljanova, zatekli B.Š. kako navodi na prosjačenje svoju maloljetnu sestu D.G. (13).

Njegova sestra je prosila novac od vozača vozila, koja se zaustavljaju na raskrsnici, a potom je, sumnja se, novac koji je dobijala predavala B.Š. koji se nalazio na klupi, u neposrednoj blizini.

Bonus video: