Blanka Vlašić propušta SP?

Vlašićeva je na svom internet sajtu objavila da je povrijedila lijevu nogu i da će u petak donijeti konačnu odluku o nastupu na SP.
0 komentar(a)
Blanka Vlašić, Foto: Reuters
Blanka Vlašić, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.08.2011. 16:30h

Svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić zbog povrede lijeve noge, njene odskočne, vjerovatno će propustiti predstojeće Svjetsko prvenstvo u južnokorejskom Daeguu zbog povrede.

Vlašićeva je na svom internet sajtu objavila da je povrijedila lijevu nogu i da će u petak donijeti konačnu odluku o nastupu na SP.

"Kada skupimo glave i malo razmislimo što ćemo, odluku o odlasku na SP ćemo donijeti u petak. Ali, iskreno govoreći, mala je šansa da nastupi na SP. Blanka zaista ima volje, radili smo odlično tokom sezone, ali povrede su je pratile cijelim putem. Organizam nije u fantastičnom ritmu kao što je to prije bio slučaj, a za nadolazeće prvenstvo nismo odradili niti dvije nedjelje priprema pod većim intenzitetom", kazao je za Index.hr Joško Vlašić, otac i trener Blanke.

Hrvatska atletičarka je u subotu u poliklinici "Sunce" u Splitu obavila vanrede preglede, tokom kojih je odrađena i magnetna rezonanca. Jutros je dr. Igor Borić definitivno potvrdio djelimičnu rupturu mišića semimembranosusa.

"Mi smo u stvari otišli pogledati koljeno zbog ciste, i nismo slutili kako će u poliklinici "Sunce" pronaći ovu rupturu. Nisam mogao vjerovati kada su nam rekli. Dodatno smo se konsultovali kod dr. Igora Borića, koji je samo potvrdio da je riječ o ozbiljnoj povredi”, dodao je Joško Vlašić.

Hrvatska atletičarka već tri godine dominira na svim takmičenjima u skoku u vis, a najbolji rezultat u karijeri joj je skok od 208 centimetara.

Svjetski šampionat u atletici počinje 27. avgusta i trajaće do 4. septembra.

Bonus video: