Kaliopi i Edin Karamazov na Kanli kuli

„Srž je svega što smo Edin i ja petnaest godina od našeg poznanstva dijelili. To je naše prijateljstvo, doživljaji, padovi, uspjesi, sreće, nesreće, prijatelji, neprijatelji"
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.08.2011. 15:08h

Kaliopi i Edin Karamazov nastupiće u srijedu u 21 sat na Kanli kuli u okviru 6. Guitar Art Summer Festa (GASF).

Publika će biti u prilici kako je rekla Kaliopi “da čuje lijepe pjesme”, a na programu je filmska, barokna, renesansna, aregentinska iI klasična muzika - uglavnom pjesme sa zajedničkog albuma “Oblivion”.

„Srž je svega što smo Edin i ja petnaest godina od našeg poznanstva dijelili. To je naše prijateljstvo, doživljaji, padovi, uspjesi, sreće, nesreće, prijatelji, neprijatelji. Ali u suštini na kraju postoji samo jedna riječ koja opisuje ovaj album, to je ljubav“, rekla je Kaliopi.

Kritičari navode se se Kaliopi ističe specifičnom bojom glasa, izvanredno moćnom interpretacijom, ali i kao autorka brojnih hitova, muzike za balet, pozorište i film.

Edin Karamazov je u prethodnoj dekadi afirmisan kao jedan od najuzbudljivijih i najharizmatičnijih muzičara na lauti u svijetu. On je kazao da je posebno lijepo svirati na otvorenom “ kada vas muzika sveg obuzme”.

Publika u Herceg Novom će već u utorak moći da čuje Edina Karamazova odnosno njegov Quartet u kome još sviraju Ema Stein, Damjan Stanišić i Aleksej Sanjin.

Na istom mjestu prve večeri festivala nastupio je Hose Luis Martines, Mario Franko, Miguel Angel Alearaz i Hoze L. de Andres. Oni su, prema riječima organizatora svojim nastupom postavili visok prag kvalieta ovogodišnjeg festivala.

Publika ih je pozdravljala nakon svake numere dugim aplauzima a oni su nizali zvučne uspomene koje je Martinez kako kaže skupljao cijelog života svuda gdje je boravio.

A u galeriji Sue Rayder otvorena je izložba “Opredmećeni zvuk” na kojoj je 14 umjetnika svojim djelima pokušalo da prikaže različitost i sličnost između muzike i vizuelnih umjetnosti.

Izložbu je otvorio prijatelj festivala umjetnički fotograf El Gvojos naglasivši da je ovo pokušaj umjetnika da vizuelizuju proces slušanja muzike koja je prema njegovim riječima vrh u vasioni kao što vjeruje da je prije svjetlosti i riječi bio ton, bila vibracija.

Bonus video: