Nevolja turiste u Ulcinju: "Kuku, zaboravih porodicu na granici"

"Pretrpani smo pozivima o izgubljenim stvarima, djeci, pa čak i babama", kaže Elezović
655 pregleda 0 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Arhiva Vijesti
Ulcinj, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.08.2011. 08:35h

Kao i svakog ranije, i ovog ljeta u Ulcinj sa brojnim turistima stigli su lopovi i razbojnici, “žestoki” momci i kavagadžije, ljubavnici i preljubnici, plivači i neplivači, prerušeni agenti na tajnim zadacima i policajaci u uniformama, sasvim obični ljudi sa porodicama, ali i oni posve neobični koji osim stvari, uspijevaju da izgube ili zaborave čak i članove sopstvene familije…

Turista sa Kosova srednjih godina, koji je bez sumnje do ovog momenta reprezentativni pripadnik posljednje grupe, vjerovatno je do suza doveo dežurnog policajca koji mu je te tropske julske noći tražio isprave na Pristanu, tek što je iz krcatog autobusa kročio na još vreli asfalt.

Preturajući po džepovima, čovjek je izgubljenim pogledom, gledao čas u masu oko sebe čas u policajca koji je gubio strpljenje. Odjednom je stao kao ukopan, kao da se sjetio nečega…

"Kuku, ja sam zaboravio ženu i djecu na granici na Sukobinu", kazao je glasno lupivši se snažno šakom u čelo.

"Šta pričaš to? Kako?", upitao ga je policajac.

"Ne znam, ali ovdje ih nema. Mora da su tamo", kazao je izbezumljeno.

Ubrzo stigli autobusom

Policajac je odmah uspostavio vezu sa centralom i kolegama na graničnom prelazu i misterija je vrlo brzo riješena- žena i dvoje djece u grad su poslije izvjesnog vremena stigli autobusom kojim je do Sukobina putovao i njihov muž i otac.

Kosovar, koji je nakratko izašao iz autobusa u kome mu je bila familija, kao bez glave je nakon nekoliko minuta uskočio u vozilo drugog prevoznika koje je već kretalo sa prelaza, sjeo i zakunjao ne sluteći da je pogriješio. I tako oko sat, sve do Pristana, kada je shvatio da je negdje, vjerovatno na granici “izgubio” cijelu familiju.

Događaj koji je ispričao načelnik ulcinjske Ispostave policije Rudolf Elezović, međutim, ovog ljeta nije “izolovan” slučaj, kako to voli da kaže njegov šef iz Podgorice.

Policija pretrpana pozivima

"Pretrpani smo pozivima o izgubljenim stvarima, djeci, pa čak i babama", kaže Elezović u razgovoru za “Vijesti” navodeći još neobičnih slučajeva.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: