U Ulcinju zaplijenjena droga: Portugalac prodavao na Kopakabani

Pretresom je Portugalca M.M. pronađeno više različitih materija, za koje se posumnjalo da je droga
134 pregleda 0 komentar(a)
festival Sonica Ulcinj, Kopakabana, Foto: Ivana Novaković-Leković
festival Sonica Ulcinj, Kopakabana, Foto: Ivana Novaković-Leković
Ažurirano: 15.08.2011. 19:03h

Na plaži Kopakabana u Štoju, inspektori za narkotike, u noći između 12. i 13. avgusta, izveli su akciju u toku održavanja muzičkog festivala „Sonica special edition" i zaplijenili su nekoliko vrsta droge.

“Policija je tokom ove kontrole, oko jedan čas, 13. avgusta, između ostalih, kontrolisala i portugalskog državljanina M.M. (27) iz Lisabona. Pretresom je kod M.M. pronađeno više različitih materija, za koje se posumnjalo da je droga.

Preliminarnom analizom potvrđeno je da se radi o 45 grama hašiša u 10 pvc pakovanja od kojih je svako sadržalo po 2 grama hašiša, kao i pet pakovanja hašiša, jajastog oblika povezanih topljenim voskom i oblijepljenih selotejpom, ukupne težine oko 25 grama.

Tom prilikom kod osumnjičenog je pronađen i novac, za koji se sumnja da potiče od prodaje droge

Nađeno mu je i 59 grama ekstazija, 28 tableta ekstazija narandžaste boje sa specifičnim polukrugovima, 111 sličica sa drogom LSD i jedna pvc kesa težine oko 1,5 grama sa amfetaminom tzv. spidom”, saopšteno je iz Uprave policije.

Tom prilikom kod osumnjičenog je pronađen i novac, za koji se sumnja da potiče od prodaje droge i čija ukupna suma iznosi 1.300 eura. Osumnjičeni je uhapšen i zadržan u Ispostavi Ulcinj i protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga”.

Policija je, prilikom kontrolisanja prisutnih na festivalu, od šest stranih državljana, za koje se sumnja da su uživaoci narkotika, takođe oduzela manju količinu kokaina, ekstazija, hašiša i marihuane.