Obustavljena istraga protiv bivšeg direktora Doma starih u Risnu

Novaković je bio osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja, odnosno da je u periodu od januara 2006. do marta 2007. godine potpisivao račune koji su bili uvećani
61 pregleda 0 komentar(a)
risan, Foto: Arhiva Vijesti
risan, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.08.2011. 18:23h

Istraga protiv Novaka Novakovića, bivšeg direktora Doma starih u Risnu je obustavljena rješenjem Špira Pavićevića, istražnog sudije kotorskog Osnovnog suda.

Novaković je bio osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja, odnosno da je u periodu od januara 2006. do marta 2007. godine potpisivao račune koji su bili uvećani, odnosno fingirani, te da je na taj način na štetu Ministarstva zdravlja,rada i socijalnog staranja pribavio imovinsku korist od 16.905 eura.

Istraga je obustavljena i protiv Miluna Radevića, šefa računovostva u Domu koji je bio osumnjičen za nesavjesno poslovanje.

Novaković je godinama bio direktor Doma u Risnu

Poslije skoro četiri godine osnovni državni tužilac odustao je od krivičnog gonjenja, jer je utvrđeno da nije počinio krivično dijelo.

Novaković je godinama bio direktor Doma u Risnu, a poslije izbijanja afere, za koju, očigledno nije bio odgovoran nije reizabran na isto mjesto.

Bonus video: