Uračunljivi brutalno tukli Gordanu Dašić i njenog supruga

Konatar i Šoškić su optuženi da su 31. maja 2016. u plavskom selu Brezojevice provalili u kuću starijeg bračnog para, a potom tražeći novac, ugušili ženu, a njenog supruga mučili
85 pregleda 6 komentar(a)
Aleksandar Konatar, Foto: Jadranka Ćetković
Aleksandar Konatar, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 17.04.2018. 06:20h

Aleksandar Konatar (35) i Marko Šoškić (24) bili su uračunljivi kada su posljednjeg majskog dana 2016. godine ubili Plavljanku Gordanu Dašić (84) i brutalno pretukli njenog supruga Vuka (82).

To je juče u sudnici bjelopoljskog Višeg suda kazao vještak, dr Gordana Konatar, psihijatar. Vještak sudske medicine Nemanja Radojević rekao je da Gordana Dašić ne bi preminula, da se nakon brutalnog prebijanja nije nalazila u nesvjesnom stanju.

Radojević je svjedočio u nastavku suđenja Konataru i Šoškiću, optuženima za ubistvo starice i prebijanje njenog supruga. Konatarev branilac, advokat Damir Lekić, “Vijestima” je rekao da je Radojević, odgovarajući na njegova pitanja, objasnio kako je nastupila smrt:

“U tom stanju, krv iz raskidanih krvnih sudova, zbog višestrukih preloma kostiju lica, ušla je u pluća i ugušila se”, kazao je Lekić.

Pred vijećem sudije Vukomira Boškovića pročitan je nalaz i mišljenje sudskih vještaka - psihološkinje Nataše Vuković i psihijatra dr Gordane Konatar, koja je kazala da su optuženi krivično djelo počinili u uračunljivom stanju. Odbrana je predložila da komisija vještaka uradi dopunsko vještačenje optuženih, što je sud i prihvatio.

Konatar i Šoškić su optuženi da su 31. maja 2016. u plavskom selu Brezojevice provalili u kuću starijeg bračnog para, a potom tražeći novac, ugušili ženu, a njenog supruga mučili.

Prema navodima optužnice staricu su ubili zbog 600 eura i puške. Plavljanin Nikola Knežević osumnjičen je da im je pomagao nakon ubistva.

Bonus video: