Petar Božović nagrađen za životno djelo i doprinos umjetnosti glume

Žiri koji je odlučio o dobitniku činili su glumci Neda Arnerić, Nikola Simić i Dragan Nikolić, koji su prethodni dobitnici ovog priznanja
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.08.2011. 14:21h

Nagrada "Pavle Vujsić", za životno djelo i izuzetan doprinos umjetnosti glume u srpskom filmu, za 2011. godinu, dodijeljena je glumcu Petru Božoviću, saopšteno je iz Udruženja filmskih glumaca Srbije, prenosi Beta.

Nagrada "Pavle Vujsić" je osnovana 1981. godine i prvobitno je nosila ime "Slavica"

Žiri koji je odlučio o dobitniku činili su glumci Neda Arnerić, Nikola Simić i Dragan Nikolić, koji su prethodni dobitnici ovog priznanja.

Nagrada, koja se sastoji od plakete sa likom Pavla Vujisića, monografije i dokumentarne filmske storije o dobitniku, biće uručena Petru Božoviću tokom Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma "Filmski susreti- Niš 2011", koji će biti održan od 20. do 25. avgusta u Nišu.

Nagrada "Pavle Vujsić" je osnovana 1981. godine i prvobitno je nosila ime "Slavica", a od 1994. godine nosi ime velikana srpskog glumišta Pavla Vujisića.

Ovo Priznanje do sada je dodjeljeno 31 glumcu, među kojima su, pored Pavla Vujsića koji je nagradu dobio 1983. godine, i Olivera Marković, Rade Marković, Boris Dvornik, Velimir Bata Živojinović, Ljubiša Samardžić, Ljuba Tadić, Danilo Bata Stojković, Bora Todorović, Miki Manojlović i drugi.

Bonus video: