Da li muškarci mogu izgledati dobro i poslije 40-te?

Tražite odjeću koja vam dobro stoji i odgovara vašem obliku tijela, a ne odjeću koja je moderna.
331 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.08.2011. 13:05h

Imati preko 40 godina danas nije puno. Brojni muškarci sa 40 izgledaju jako dobro. Osim forme za koju se morate brinuti postoje i modna pravila koja će vam pomoći da izgledate dobro. Samo zato što ste prešli 40 ne znači da se više ne trebate truditi ili pratiti modu. Međutim, morate uzeti u obzir i svoje godine. Naravno da ćete vidjeti muškarca koji ima preko 40, a oblači se kao da mu je 20 i dobro izgleda, ali to su rijetki.

Boje odjeće

Morate prihvatiti da se vaše tijelo mijenja, ali i boja kose i kože. Što znači da ćete morati prilagoditi boju odjeće. Možda vam više neće dobro odgovarati boje koje su do sad bile vaš najčešći ili najdraži izbor. Provjerite ponovno da li vam još uvijek odgovaraju boje koje nosite.

Odjeća u trendu

Tražite odjeću koja vam dobro stoji i odgovara vašem obliku tijela, a ne odjeću koja je moderna. Ako kupite odjeću koja je moderna, a uz to ne pristaje obliku tijela izgledaćete kao da ste obukli odjeću od sina ili da imate krizu srednjih godina.

To ne znači da ne treba da nosite odjeću koja je moderna, ali da mora odgovarati vama. Jedno je nositi moderne farmerice, a potpuno drugo moderno odijelo. Držite se klasičnih malo modernizovanih kombinacija.

Promjena stila

Čak i ako imate dobro tijelo i vježbate to ne znači da trebate da nosite istu odjeću kao prije 20 godina. Niske farmerice, uske pantalone ostavite u prošlosti. No, još Uvijek možete nositi farmerice, ali nešto klasičnije.

Obratite pažnju na detalje

Vrlo je važno da odjeća bude prikladna prilikama i životnom stilu. Poslovno ćete izgledati u košuljama jasnih linija, uvijek čistim i dobro ispeglanim. Pantalone treba da budu odgovarajuće, ni preuske ni preširoke. Takođe važan je kaiš, ali i cipele.

Sportska odjeća uključuje i majicu prikladnu aktivnostima kojima se bavite. Izbjegavajte uske farmerice i široke šarene majice.

Stil života danas je takav da muškarac s 40 godina sigurno nije star i ne treba da se tako ponaša. Ali to sigurno jesu godine u kojima treba znati da pokaže najbolje od sebe.

Evo nekih najzgodnijih muškarca koji imaju preko 40 godina, prema pisanju Cover magazina:

Džordž Kluni (1961)

Antonio Banderas (1960)

Džoni Dep (1963)

Brus Vilis (1955)

Kijanu Rivs (1964)

Bred Pit (1963)

Bonus video: