Plantaže ne znaju ko je obrao 400 kilograma grožđa na kružnom toku

"Osobe koje se vide na fotografijama nisu naši zaposleni. Takođe na beračima ne postoje jasna obilježja naše kompanije"
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.08.2011. 15:27h

Marija Rajković potparolka „Plantaža” potvrdila je da dva berača koja su brala grožđe na kružnom toku u nedjelju u toku dana kad su ih zatekli reporteri „Vijesti” nisu zaposleni u pomenutoj kompaniji, i da ne zna njihov identitet.

Ostaje nedoumica ko su zaista bile dvije osobe koje su organizovano bez žurbe brali vranac za dekoraciju sa kružnog toka.

Na slikama na jednoj osobi se jasno vidi donji dio radničkog kombinezona koji koriste zaposleni u Plantažama.

Već tri godine od kad su plodovi počeli da sazrijevaju na lozama na kružnom toku nepoznate osobe beru sa njih grožđe.

"Osobe koje se vide na fotografijama nisu naši zaposleni. Takođe na beračima ne postoje jasna obilježja naše kompanije" navela je Rajković.

Berači su se novinaru predstavili kao radnici „Plantaža”

Na kružnom toku je zasađeno osam redova vinove loze. A u nedjelju je pored redova bio parkiran traktor za transport grožđa, dok su u redovima bez žurbe dva nepoznata berača punili providne plastične kese.

U redovima je bilo oko 40-tak vreća punih grožđa, tako da su pomenute nepoznate osobe odnijele oko 400 kilograma vranca.

Berači su se novinaru predstavili kao radnici „Plantaža” i na pitanje kako će iskoristiti ubrano grožđe, kazali su da ga neće koristiti za proizvodnju.

U redovima je bilo oko 40-tak vreća punih grožđa, tako da su pomenute nepoznate osobe odnijele oko 400 kilograma vranca

Dušan Kankaraš direktor voćarsko-vinogradarske proizvodnje u “Plantažama” u nedjelju je bio iznenađen kada je čuo da su se berači predstavili kao zaposleni u „Plantažama”.

" Vranac je posađen isključivo za dekoraciju, a ne za branje. Tako da to sigurno nisu mogli biti radnici “Plantaža”. Svake godine neko bere to grožđe, ne puštaju ga ni da sazrene. Nemamo potrebu da beremo grožđe sa kružnog toka, jer ga imamo sasvim dovoljno" rekao je tada Kankaraš.

Galerija

Bonus video: