SELEKTOR ZADOVOLJAN

Pokazali smo pobjednički karakter

"Vidjeli smo da posjedujemo kvalitet koji će vremenom biti još bolji, ali moramo da radimo još više i bolje kako bismo dostigli nivo kojem svi težimo", kaže Joksimović.
0 komentar(a)
Ivan Joksimović, Foto: Boris Pejović
Ivan Joksimović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.03.2019. 14:09h

Dva kontrolna meča sa Grčkom ispunila su očekivanja stručnog štaba muške odbojkaške reprezentacije. Dueli sa Helenima, koji su ove godine igrali Evropsku ligu i svakako da imaju veći rejting od crnogorske selekcije, pokazali su da su izabranici Ivana Joksimovića na dobrom putu da spremni dočekaju dvomeč sa Makedonijom, u eliminacionoj rundi kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

"Mečevi sa Grčkom trebalo je da nam daju odgovor na pitanje kolike su nam trenutne mogućnosti, da provjerimo nivo fizičke spreme, i da vidimo šta treba da uradimo do dvomeča sa Makedonijom. Pokazalo se da smo na dobrom putu kada nam je fizička sprema u pitanju, a na tom planu ćemo sigurno biti još spremniji. Takođe, vidjeli smo da posjedujemo kvalitet koji će vremenom biti još bolji, ali moramo da radimo još više i bolje kako bismo dostigli nivo kojem svi težimo", kaže Joksimović.

Naši seniori su u prvom meču nanijeli maksimalan poraz domaćinu, u drugom su vodili 2:1 i imali kontru za 19:13, ali su na kraju poraženi 3:2. Uz jedan “neformalan” set po završetku zvaničnog dijela prvog meča, “crveni” su u Portariji odigrali ukupno devet setova. Joksimović je posebno zadovoljan završnicama setova.

"Pokazalo se da ekipa posjeduje izuzetnu psihičku stabilnost. Od sedam neizvjesnih završnica, koje su se odlučivale nakon 20. poena, u našu korist smo riješili pet setova. To dovoljno govori o psihološkom kvalitetu i pobjedničkom karakteru ekipe. Nećemo se zadovoljiti ovim, vjerujem da će igrači već od prvog narednog treninga razmišljati kako da nadogradimo našu igru da bismo ostvarili cilj koji smo sebi postavili. Svjesni smo da smo protiv Grčke igrali kontrolne utakmice i da nas protiv Makedonaca, zbog prirode mečeva, očekuju potpuno drugačije utakmice, sa mnogo stresa i odgovornosti gdje ćemo, siguran sam, pokazati još bolju igru i naše pravo lice", dodaje Joksimović.

Selektor “crvenih” je na kraju istakao da je u odnosu na prvo okupljanje, povodom Igara malih zemalja u Lihtenštajnu, ekipa napravila vidan napredak.

"To se prije svega odnosi na prijem servisa, kao i organizaciju prvog napada. Na bloku smo imali pravu čvrstinu, servis nam je bio dosta dobar, sa malim brojem grešaka, što je jako bitno za ono što nas očekuje. Ne smijemo da se zadovoljavamo sa ove dvije utakmice sa Grcima, iako je protivnik bio dosta kvalitetan, jer moramo iz utakmice u utakmicu da se dokazujemo kako bismo napravili nešto zapaženo. Mislim da kvalitetom koji posjedujemo to i možemo", zaključio je Joksimović.