Dvije pobjede tenisera u singlu, poraz u dublu

Ljubomir Čelebić je u prvom kolu singla savladao Rusa Antona Manegina 2:0, po setovima 6:2, 6:0, dok je Anđela Kankaraš u ženskoj konkurenciji bila bolja od Sandrin Jabre, takođe 2:0
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.08.2011. 15:48h

Dvije pobjede i poraz, bilans je crnogorskih tenisera i teniserki trećeg dana 26. Ljetnje Univerzijade u kineskom Šenženu.

Ljubomir Čelebić je u prvom kolu singla savladao Rusa Antona Manegina 2:0, po setovima 6:2, 6:0, dok je Anđela Kankaraš u ženskoj konkurenciji bila bolja od Sandrin Jabre, takođe 2:0 (6:0, 6:0).

Ženski dubl Ana Veselinović - Anđela Kankaraš eliminisan je u prvom kolu od Bjeloruskinja Mirozave i Piraženke 2:0, po setovima 6:4, 7:6.

Treći naš predstavnik u singlu, Ana Veselinović u sjutra će u prvom kolu igrati protiv Čan Ving Jau iz Hong Konga.

U utorak će na teren par u miks dublu, Ana Veselinović i Ljubomir Čelebić, koji će se u prvom kolu sastati sa slovačkim parom Pažički – Kačilikova.

Na današnjem tehničkom sastanku za atletiku potvrđeno je da će se Slađana Perunović takmičiti u dvije discipline – u trci na 5.000 metara i u polumaratonu. U tim disciplinama prijavljeno je 40, odnosno 34 takmičara.

Slađana, crnogorska rekorderka i student Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, odustala je od trke na 3.000 metara stipl čez i 10.000 metara zbog zgusnutog rasporeda trkačkih takmičenja, kako bi sačuvala snagu za discipline u kojima objektivno ima više šansi da ostvari dobar plasman.

Inače, za atletska takmičenja prijavljeno je ukupno 1.316 sportista, što je rekord ljetnjih Univerzijada…

Juče je nastup na Univerzijadi već u prvom kolu završio džudista Nikola Vulević, pošto je u kategoriji do 100 kg poražen vazarijem od Kamerunca Abius Igor Mbakome.

Bonus video: