Deveta radionica za duvačke instrumente u Tivtu

Na ovogodišnjoj radionici učestvovaće 11 profesora duvačkih instrumenata
108 pregleda 0 komentar(a)
Tivat, Foto: Arhiva Vijesti
Tivat, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.08.2011. 13:45h

Tivatska NVO "Ars praesentia Boke Kotorske” i Muzička škola Tivat, od 15. do 25. avgusta u najmanjoj bokeljskoj opštini priređuju devetu međunarodnu radionicu za duvačke instrumente.

Iz "Ars praesentie“ su kazali da su ciljevi radionice upoznavanje sa domaćim i svjetskim tokovima u pedagogiji tih instrumenata, koncertna djelatnost, kao i neophodna nadgradnja edukativnoj osnovi.

Na ovogodišnjoj radionici učestvovaće 11 profesora duvačkih instrumenata iz Slovenije, Izraela, Srbije, Hrvatske i Ukrajine - Alenka Zupan, flauta, Nataša Paklar – Marković, flauta, Guy Porat, oboa, Veljko Klenkovski, klarinet, Ognjen Popović, klarinet, saksofon, Nenad Janković, fagot, Tibor Kerekeš, truba, Nenad Vasić, horna, Viktor Kirčenkov, horna, Aleksandar Benčić, trombon i Laslo Dienes, tuba.

Organizatori planiraju i četiri koncerta koji će 21, 22, 23. i 24. avgusta biti održani u galeriji ljetnjikovca Buća, Bogorodičnom hramu u Prčanju, koncertnoj dvorani Muzičke škole, gradskoj rivi Pine i marini Porto Montenegro.

Bonus video: