Izgorjela kuća u komanskom selu, četvrta koja gori zbog loše struje

Požar je izbio u 8.30 časova, a pretpostavljaju da je najverovatnije uzrok struja koja se sa strujomera ubrzo proširila na krov i dječiju sobu
122 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.08.2011. 12:46h

Kuća Željka Radonjića, stara deset godina, izgorjela je u požaru u komanskom selu Crveni Paprati.

U trenutku izbijanja požara u kući su bili njegova žena, tri sina i kćer, pa je prava sreća da niko nije nastradao s obzirom da je plamen zahvatio najprije sobu gdje su se djeca igrala.

Požar je izbio u 8.30 časova, a pretpostavljaju da je najverovatnije uzrok struja koja se sa strujomera ubrzo proširila na krov i dječiju sobu.

"Komšije su vidjele prve da gori pod krovom, a moj stric i žena izvukli su djecu odmah. Stric je pokušavao da ugasi vodu crijevom iz buradi, prije nego što su vatrogasci došli, ali ni oni nisu mogli ništa da učine.

Mještani su pritekli u odmah u pomoć, dok je otac pošao da isključi struju na trafostanicu, ali je krov koji je bio od čvrstog materijala pao nakon pet minuta. Da smo imali vode sigurno da ne bi izgorjela čitava kuća i uspjeli bi da ugasimo vatru, ali već godinu dana cijelom selu je isključena voda, pa se snalazimo sa cistjernama i buradima.

Deset vatrogasaca sa tri vozila došla su na mjesto požara u 8.45 časova

Imamo priključke za gradski vodovod, ali su nam isključili vodu jer nismo platili struju za pumpu", kazao je Radonjić.

U posljednjih sedam dana u Crvenim Papratima, kako je rekao, izgorjelo je četiri kuće zbog loše struje.

"Sve što sam stvarao s mukom posljednjih deset godina izgorjelo je požaru, ostao je samo garež i crni zidovi. Osim namještaja u dnevnom boravku koji je uglavnom bio od drveta, izgorjela su nam lična dokumenta, a bilo je i malo novca. Djeca su još u šoku i pod stresom, a noćas ću prespavati kod oca u porodičnoj kući", rekao je Radonjić.

Deset vatrogasaca sa tri vozila došla su na mjesto požara u 8.45 časova, a ugasili su požar u 10.20 časova.

Galerija

Bonus video: