Dva udesa u Nikšiću: Poginuo Nenad Mijatović, Miroslav Smole teško povrijeđen

U udesu su lakše povrijeđeni i Nenadov brat dvadesetosmogodošnji Radonja, koji je zadržan na hirurškom odjeljenju Opšte bolnice u Nikšiću
238 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.08.2011. 14:34h

Nikšićanin Nenad B. Mijatović (25) poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Nikšić-Plužine u mjestu Brezovik, osam kilometara od Nikšića.

U udesu su lakše povrijeđeni i Nenadov brat dvadesetosmogodošnji Radonja, koji je zadržan na hirurškom odjeljenju Opšte bolnice u Nikšiću, dok je dvadesetogodišnji Davor Nedić, takođe iz Nikšića, nakon ukazane pomoći poslat na kućno liječenje.

Do saobraćajne nesreće došlo je kod Brezovačkog mosta, kada su se, prilikom mimolaženja, sudarili automobil marke “mercedes”, nikšićkih tablica (NK AM 734), kojim je upravljao Nedić i “Džeta”, podgoričkih oznaka (PG AS 661), za čijim upravljačem se nalazio Radonja Mijatović.

Nedić se kretao iz pravca Vidrovana, a Mijatović je išao njemu u susret. Nenad Mijatović, koji se nalazio kao suvozač u automobile brata, stradao je na licu mjesta, dok su stariji Mijatović i Nedić prošli sa lakšim povredama.

Uviđaj je obavio istražni sudija Osnovnog suda u Nikšiću Vukota Vujačić u prisustvu policije, tužiteljke i vještaka saobraćajne struke.

Pola sata nakon ovog udesa u ulici Hercegovački put, u blizini kasarne “13 jul”, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je teško povrijeđen dvadesetšestogodišnji Miroslav Smole iz Foče.

On je nakon ukazane pomoći u Opštoj bolnici u Nikšiću, zbog ozbiljnosti povreda, prevezen u podgorički Klinički centar, gdje je zadržan na odjeljenju intezivne njege.

Kako je “Vijestima” iz policije saopšteno do nezgode je došlo kada je Smole, koji je vozio automobil marke “Subaru”, bosanskih oznaka (701/K/53), i kretao se iz pravca grada ka nikšićkom naselju Vitalac, izgubio kontrolu nad upravljačem, izletio sa kolosjeka i udario u stub sa rasvjetom.

Bonus video: