Ping pong: Policija tvrdi da MUP treba da plati štetu, u MUP-u tvrde suprotno

Usmeni ugovor o skladištenju privremeno oduzetih vozila na lokaciji na Ćemovskom polju zaključili AMSCG i MUP
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.08.2011. 22:47h

Ministarstvo unutrašnjih poslova ustvrdilo je u petak da bi za štetu za gotovo 700 auta oštećenih u požaru na Ćemovskom polju trebalo da odgovara Uprava policije, što je iz policije kasno naveče istog dana demantovano.U MUP-u je TV Vijesti nezvanično rečeno da Uprava policije kao samostalni pravni subjekt sama sklapa ugovore. Dodali su da ne može MUP odgovarati za propuste jer Uprava policije nije u sastavu MUP-a.

Ukupnu štetu teško je procijeniti, a vještaci će imati ogroman posao i zbog toga što je požar zahvatio razne automobila

Ukupnu štetu teško je procijeniti, a vještaci će imati ogroman posao i zbog toga što je požar zahvatio razne automobila - od onih koji su prije požara bili za staro gvožđe do skupocjenih džipova.

Cijena se određuje na osnovu tipa vozila i njegove starosti, uz ostale “odokativne” parametre - kilometraža, očuvanost i izgled vozila...

Cijena se određuje na osnovu tipa vozila i njegove starosti, uz ostale “odokativne” parametre - kilometraža, očuvanost i izgled vozila...Član Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Saša Zeković rekao je da smatra da je u ovoj situaciji zakazalo i Ministarstvo unutrašnjih poslova, jer “nije primjenjivalo svoje nadzorne mjere i funkciju koju ima nad Upravom policije".

On tvrdi da se sve moglo izbjeći da su nadležni na vrijeme nešto preduzeli.

"Na vrijeme je Savjet za građansku kontrolu rada policije skrenuo pažnju da može da dođe do ovakvih stvari", rekao je Zeković TV Vijesti.On je podsjetio da su se u Savjetu za građansku kontrolu rada policije i prije dvije godine bavili problemima smještaja vozila na toj lokaciji.

Tada su, kako je rekao, zaključili da policija nema ugovor sa Auto-moto savezom, koji je vlasnik zemljišta.

"Nisu određeni bliži uslovi o korištenju te lokacije, nisu određene ni zaštitne mjere i ono što je zabrinjavajuće jeste da po zakonu svaki skladišteni prostor mora da zadovoljava određene zakonom propisane uslove, posebno one koji se tiču bezbjednosti, kako lica koja tamo borave i rade, tako i kompletne imovine koja se nalazi na tom području. Mislim da je to izostalo", kaže Zeković.Zeković je rekao da se nada da građani nakon svega neće ostati kratkih rukava.

"Vjerujem da će ovo ipak biti završeno na zadovoljstvo građana. Vjerujem da će biti nezadovoljstva s aspekta dužine trajanja čitavog postupka, ali ono što mene dodatno zabrinjava jeste što niko za ovo neće snositi odgovornost", kaže Zeković.

Uviđaj na zemljištu Auto-moto saveza koji je policija koristila na osnovu usmenog dogovora počeo je u četvrtak i trebalo bi da traje nekoliko dana.

Galerija