Crna Gora maksimalno protiv Grčke

“Igrali smo strpljivo i u završnicama jako dobro”, kratko je za “Vijesti” prokomentarisao meč selektor crnogorskih odbojkaša Ivan Joksimović.
0 komentar(a)
odbojkaška reprezentacija, Foto: Anto Baković
odbojkaška reprezentacija, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 12.08.2011. 18:55h

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore maksimalnim rezultatom je večeras u Portariji savladala selekciju Grčke, u prvom od dva kontrolna meča u okviru priprema za dvomeč sa Makedonijom, u eliminacionoj rundi kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

"Imajući u vidu da smo imali naporan put od 15 sati, mogu slobodno da kažem da smo odigrali dosta kvalitetnu utakmicu, posebno imajući u vidu da smo još fazi trenaznog procesa. Igrali smo strpljivo i u završnicama jako dobro. Igra koju smo pružili daje nam motiv za još bolji trening i još bolje partije. Grčka je, praktično, igrala u najjačem sastavu, nije bilo jedino Mitra Đurića. To je ekipa koja je igrala Evropsku ligu, tako da nas i u subotu očekuje jos jedna kvalitetna provjera", kazao je za “Vijesti” Ivan Joksimović, selektor reprezentacije.

U prva dva seta je Grčka vodila na prvom tehničkom tajm-autu (8:6, 8:5), ali je Crna Gora u oba slučaja imala prednost na drugom obaveznom odmoru (po 16:15). U finišu oba seta “crveni” su blokom riješili sve dileme za vođstvo od 2:0. U trećem setu su naši seniori vodili 16:11 i 23:17, ali su sopstvenim greškama dozvolili protivniku da priprijeti na 22:23. Marko Bojić je donio prvu set loptu, dok je Miloš Ćulafić stavio tačku na meč (osvojio je posljednje poene i u prethodna dva seta).

Crna Gora je bila bolja u osvojenim poenima na bloku (11-8), i bolji procenat napada (52 % - 48 %), te manje grešaka (21 - 29).

Inače, meč je odigrala praktično ista postava - tehničar Dabović, korektor Ćulafić, primači servisa Bojić i Milivojević, srednji blokeri Gojko Ćuk i Ječmenica, te libero Rašović. Čabarkapa je u sva tri seta ulazio nakon 20. poena, a u drugom setu je sjajnom odbranom omogućio kontru koju je realizovao Ćulafić.

Nakon zvaničnog dijela meča, odigran je još jedan set, koji je pripao domaćinu (25:19)

Isti rivali igraće i sjutra od 15 časova.

Grčka - Crna Gora 0:3 (23:25, 23:25, 23:25)

Portarija - Gradska dvorana: Gledalaca: 100. Sudije: Keatas i Gnepedo (Grčka).

Grčka: Hadžiliadis, Aspiotis 4, Petreas 6, Filipov, Kurnetas 1, Stefanu (libero), Prusalis, Karipidis 4, Pelekudas 2, Rumeljotis 14, Smaragdis 1, Lapas, Fragkos 10, Papadimitru (libero).

Crna Gora: Minic, Bojić 10, G. Ćuk 7, Čabarkapa, Milivojević 6, Rašović (libero), Bošković, Đukić, Ječmenica 7, B. Ćuk, Radović, Dabović 3, Ćulafić 11.

Bonus video: