Olja Savičević Ivančević na Trgu pjesnika

Razgovor sa Oljom Savićević Ivančević vodi Lidija Kusovac, urednica izdavačke kuće Samizdat B92, jednog od izdavača ovog romana
71 pregleda 0 komentar(a)
Olja Savičević Ivančević, Foto: Metro-portal.hr
Olja Savičević Ivančević, Foto: Metro-portal.hr
Ažurirano: 12.08.2011. 13:53h

Jedna od nauticajnijih hrvatskih književnica mlađe generacije Olja Savičević Ivančević, predstaviće se 13.avgusta crnogorskoj publici na Trgu pjesnika romanom “Adio kauboju”.

Poznata Splićanka (1974), objavila je nekoliko pjesničkih zbirki, knjige priča „Nasmijati psa“ (2006), koje su joj donijele nagrade „Prozaik“ , „Ranko Marinković“...Za najbolju zbirku poezije „Kućna pravila“ (2007) nagrađena je „Kiklopom“, a roman „Adio, kauboju“ nagrađen je Nagradom T – portala za najbolji roman, kao i nagradom „Jure Kaštelan“, koju „Slobodna Dalmacija“ dodjeljuje za umjetnost. Poezija i proza ove autorke prevedena je na dvadesetak jezika.

„Adio, kauboju“ je roman o netoleranciji, nasilju, o drugima i drugačijima, o generacijama koje se osipaju, novim tranzicijskim gazdama, lažnim herojima, ambijentu koji je kao „srce vesterna“.

Razgovor sa Oljom Savićević Ivančević vodi Lidija Kusovac, urednica izdavačke kuće Samizdat B92, jednog od izdavača ovog romana.

Bonus video: