Šta (ne) znate o orgazmu: Jedna srećnica je doživjela 134 orgazma za sat!

Iako smo već dobrano zakoračili u 21. vijek, orgazam i dalje ostaje tabu, a s druge strane jedna od onih tema o kojoj ljudi potajno žele da saznaju što više.
168 pregleda 0 komentar(a)
odnosi, Foto: Www.shutterstock.com
odnosi, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 12.08.2011. 12:58h

Naravno, već znate kako orgazam uzrokuje kontrakcije mišića, podiže puls i krvni pritisak i kod oba pola izaziva jak osjećaj zadovoljstva...

Slijedi nekoliko manje poznatih stvari koje će vam sigurno biti zabavne i zanimljive.

Bačva od 50 litara

Prosječna količina ejakulata koju muškarac izbaci tokom vrhunca iznosi oko 10 kubnih centimetara. Uzimajući u obzir prosječan broj ejakulacija koje doživi muškarac tokom aktivnog seksualnog života, dolazi se do podatka da je ta količina dovoljna da se napuni bačva od - 50 litara.

No, s druge strane, ovo zadržite za sebe, nemojte da vam taj podatak posluži da zbijate šale tokom ručka sa prijateljima ili rodbinskih okupljanja, ili kao način da probijete led kada priđete nekoj curi koja vam se dopada.

I muškarci imaju svoje tačke

Nije tajna kako u ženskom organizmu postoji niz izuzetno osjetljivih tačaka, čije nadraživanje izaziva eksploziju užitka.

Međutim, isto tako i muškarci imaju nekoliko takvih, tačnije, preciznosti radi, tri: u frenulum (tačka ispod glavića), perineum (između testisa i anusa) i prostata.

Glasno i strasno

Glasni zvuci sladostrašća koji se čuju iz spavaćih soba širom planete i u 2 ujutru bude sve komšije, više su nego dobar znak da stvari dobro funkcionišu u krevetu, kažu naučnici.

Pokazalo se i kako žene koje su glasnije tokom seksa imaju veliki uticaj na svoje partnere.

Istraživanja su pokazala kako muškarci dožive orgazam u 59 odsto slučajeva kada njihova partnerka vrišti u ekstazi, dok samo 2 odsto njih doživi to isto kada im partnerka u tišini leži, u glavi praveći listu za sjutrašnju nabavku namirnica.

Hoće li neko repete?

Naučna istraživanja ukazuju na to da većina žena može da doživi višestruke orgazme.

Rekord za najveći broj postignutih (i dokumentovanih) ženskih orgazama tokom jednog sata zabilježili su ljekari Viljem Hartman i Merilin Fitian. Prema njihovoj dokumentaciji, jedna žena je doživjela 134 orgazma, što znači da je doživljavala nešto više od 2 orgazma tokom svakog minuta.

Prirodna selekcija

U kontroverznoj knjizi “The Naked Ape” pisac Dezmond Moris je iznio nekoliko zanimljivih teza, koje je kasnije prihvatila i moderna nauka.

Moris tvrdi kako ženski orgazmi ne služe samo kao „podsticaj" ženama da budu seksualno aktivne, već i tome da ih dovoljno izmori i natjera da nakon orgazma ostanu u horizontalnom položaju, a to im pomaže u lakšem začeću.

Takođe je utvrdio da su teškoće žena da dožive vrhunac s određenim muškarcima oblik prirodne selekcije: samo najstrpljiviji, najbrižniji i najmaštovitiji muškarci imaju šanse da takvim ženama priušte orgazme, a time se ujedno povećavaju šanse za začeće.

Za orgazam nikad prestari, (ali ni premladi)

Mnogo je knjiga i tekstova napisano o zdravom i redovnom polnom životu i u zrelim životnim godinama.

Ono što bi međutim moglo da šokira jeste sljedeće: snimanja ultrazvukom su pokazala kako plod u majčinom stomaku (mahom kod muške djece) povremeno rukom drži ekstremitete i radi tipično pomjeranje naprijed-nazad.

Nije rijetkost ni da se djeca uhvate kako se bave različitim oblicima stimulacije, i to mnogo ranije nego što su im polni organi dovoljno zreli da obavljaju polne funkcije.

Bonus video: