Heleni testiraju "crvene"

Prvi meč je na programu u petak od 18 časova, drugi se igra dan kasnije u 16 časova...
0 komentar(a)
Muška odbojkaška reprezentacija, Foto: Anto Baković
Muška odbojkaška reprezentacija, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 11.08.2011. 19:14h

Muška odbojkaška reprezentacija danas i sjutra u Portariji igra dva kontrolna meča sa Grčkom, u okviru priprema za dvomeč sa Makedonijom, u eliminacionoj rundi kvalifikacija za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Mečevi će se igrati u 13. i 14. avgusta u Grčkoj.

Selektor Ivan Joksimović na put je poveo 13 igrača. Zbog obaveza u italijanskoj Padovi, u ovom dvomeču izostaće jedino srednji bloker Luka Šuljagić (klub ga nije pustio), koji će se priključiti reprezentaciji u ponedjeljak u Pljevljima.

Protiv Grčke će igrati tehničari Simo Dabović i Ivan Bošković, primači servisa Marko Bojić, Aleksandar Milivojević, Dejan Čabarkapa, Bojan Đukić i Božidar Ćuk, srednji blokeri Gojko Ćuk, Ivan Ječmenica, Bojan Radović, korektori Miloš Ćulafić i Aleksandar Minić, te libero Ivan Rašović.

Prvi meč je na programu u petak od 18 časova, drugi se igra dan kasnije u 16 časova.

Do meča sa Makedonijom, „crveni“ bi trebali odigrati još dva meča, narednog vikenda u Pljevljima, najvjerovatnije protiv Bosne i Hercegovine, ali ti mečevi još uvijek nijesu potvrđeni.

Crna Gora dočekuje Makedoniju u Pljevljima 26. avgusta, dok je revanš na programu nedjelju dana kasnije u Skoplju. Bolji iz ovog dvomeča (u slučaju da obje selekcije ostvare po pobjedu, bilo kojim rezultatom, u revanšu će se igrati „zlatni set“) ide na jedan od tri pretkvalifikaciona turnira, u grupu A, u kojoj će se naći četiri selekcije sa Evropskog prvenstva u Češkoj i Austriji, te bolji iz duela između Španije i pobjednika dvomeča predeliminacione runde kvalifikacija Gruzija – Danska.

Pretkvalifikacioni turniri na programu su od 22. do 27. novembra, a samo prvoplasirana će izboriti prolaz u posljednji krug kvalifikacija za Igre u Londonu, za turnir koji će biti održan u Bugarskoj.

Bonus video: