Istraga ubistva Bećirovića: Kod Rakočevića pištolj i fantomke

Pretresom su pronađeni i oduzeti pištolj u ilegalnom posjedu, izvjesna količina municije drugog kalibra i više tzv. fantomski
749 pregleda 0 komentar(a)
diskoteka 66, Foto: Dragana Šćepanović
diskoteka 66, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 12.08.2011. 07:45h

Grupa maskiranih policajaca upala je juče ujutro u porodičnu kuću poznatog Kolašinca i vlasnika nedavno uništene diskoteke “66” Miroslava-Mira Rakočevića (33), koja se nalazi u tom gradu, a u vezi sa istragom o ubistvu vlasnika budvanskog hotela “Avala” i kolašinske “Bjanke” Dragana Bećirovića, koji je likvidiran 10. aprila u budvanskom naselju Golubovina, saznaju “Vijesti”.

Rakočević je i nekoliko mjeseci kasnije sumnjičen za učešće u pucnjavi u kojoj je ranjen njegov sugrađanin Saša Šćepanović

Pištolj, koji je nađen ispod kreveta, u jednoj od spavaćih soba, je zaplijenjen. Međutim, nadležni tužilac juče nije mogao da se izjasni da li će krivično djelo nelegalnog držanja oružja staviti na teret Rakočeviću ili njegovom ocu Miodragu, a postupak će biti vođen u redovnoj proceduri.

Neposredno nakon pretresa, Rakočević je priveden u kolašinsku Ispostavu policije, a zajedno sa njim izjave su dali i njegovi roditelji.

Bio osumnjičen za prebijanje

Preteres Rakočevićeve kuće, kako je objašnjeno “Vijestima” izveden je u okviru istrage o ubistvu Bećirovića, sa kojim je ranije bio u sukobu. Međutim, prema podacima iz istrage, Bećirović je ubijen hicima iz “tetejca”, kalibra 7,62 milimetara, što automatski isključuje mogućnost da je pištolj, koji je pronađen u Rakočevićevoj kući, korišten u Bećirovićevoj likvidaciji.

Početkom 2008. godine, Rakočević je bio osumnjičen da je jedan od aktera prebijanja izvršnog direktora kompanije "Bepler i Džejkobson" Dragana Bećirovića u Kolašinu.

Policija je tada kao vinovnike prebijanja Bećirovića, pored Rakočevića, osumnjičila i Vinetua Strugara i Alena Medunjanina, a Aleksandra Kašćelana iz Kotora je označila za organizatora napada.

U prvim danima istrage, kolašinski inspektori posumnjali su da su nekoliko mladića iz suprotnog pravca džipom "grand čiroki" udarili u Bećirovićev džip "lend kruzer", zaustavili ga, a potom pesnicama, nogama i drškom od pištolja polomili Bećiroviću jagodičnu kost i nekoliko rebara.

Izgorjela diskoteka

Tom obračunu prethodio je sukob vlasnika hotela "Bjanka" Dragana i Zorana-Ćoća Bećirovića sa Kašćelanom, koji je policiji prijavio da su ga sa još dvojicom mladića pretukli u noći između 1. i 2. januara ispred hotela.

Navodno, prvi sukob dogodio se zbog toga što su vlasnici hotela reagovali zbog toga što je Kašćelan maltretirao i vrijeđao pjevača narodne muzike Džeja Ramadanovskog, koji je u novogodišnjoj noći nastupao u "Bjanki".

Tada su Bećirovići ispred hotela udarili Kašćelana, a potom su dvojica iz njihovog obezbjeđenja nastavili da batinaju Kotoranina. Međutim, nijedan od pomenuta dva obračuna nije dobio epilog na sudu.

Rakočević je i nekoliko mjeseci kasnije sumnjičen za učešće u pucnjavi u kojoj je ranjen njegov sugrađanin Saša Šćepanović. Prije mjesec dana, njegova diskoteka “66” izgorjela je do temelja, a uzrok požara još nije utvrđen.

Bonus video: