U Sarajevu izrešetana vozila sa državljanima Crne Gore, povrijeđen Nazir Heldić

Crnogorske državljane napali su Milenko Krsmanović i Milan Kovačević sa Sokoca, Peđa Spahić sa Pala, i Almir i Dino Kadrić iz Sarajeva
115 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.08.2011. 17:44h

U pucnjavi koja se dogodila na putu ispred tunela ''Čeljigovići'', u Istočnom Sarajevu izrešetana su vozila "audi A8" (BP AS 551) u kojem su bili Nazir Heldić i Erdnard Trubljanin i "škoda oktavija" u kojoj su se nalazili Nazirov brat Saladin i Goran Ćetković, svi iz Bijelog Polja.

"Nezavisne novine" objavile su da je Nazir Heldić (28), koji je bio jedini povrijeđeni u pucnjavi, je zadobio prostrelnu ranu koljena, ali je nakon ljekarske pomoći pušten iz bolnice "Abdulah Nakaš" u Sarajevu.

Do incidenta je došlo kada je crnogorske državljane, koji su se “škodom oktavijom” i “audijem A8”, kretali iz Sarajeva ka Palama, sustiglo i prepriječilo im put šest napadača, također, sa dva vozila.

Napadači su bili naoružani automatskim vatrenim oružjem i počeli su da pucaju u pravcu "škoda" i "audija", ispalivši veći broj metaka.

Audi u kojem je bio Nazir Heldić i Trubljanin je bio parkiran ispred zgrade Policijske uprave Centar u Sarajevu, a na njemu je bilo više od 20 rupa od metaka.

Kako prenose "Nezavisne novine" putnike u "audiju" spasilo je što je vozilo bilo blindirano, jer bi u suprotnom doživjeli sigurnu smrt s obzorom na to da su napadači ciljali i pogađali u mjesta gdje su bili vozač i njegov putnik, ali meci nisu uspjeli proći kroz blindirana stakla i vrata.

"Incident se dogodio u 23.45 časova kada su vozila "škoda oktavija" i ''audi A8'', u kojima su bili državljani Crne Gore, ispred tunela pretekla druga dva vozila nepoznate marke i zaustavila se tako da su im onemogućila dalje kretanje - ustanovljeno je istragom. Iz tih vozila izašlo je šest osoba koje su bile naoružane automatskim vatrenim oružjem i počele da pucaju u pravcu "škode" i "audija A8", u koje su ispalili veći broj metaka", prenose Nezavisne novine.

Foto: Nezavisne novine

"Sarajevo-x.com" prenosi da su crnogorske državljane napali Milenko Krsmanović i Milan Kovačević sa Sokoca, Peđa Spahić sa Pala, i Almir i Dino Kadrić iz Sarajeva, i još jedna osoba.

Krsmanović i Milan Kovačević su uhapšeni na graničnom prelozu prema Crnoj Gori, a u hapšenju su učestvovali Granična policija BiH, Crne Gore i pripadnici CJB Trebinje.

"Napadači su nastanjeni na prostoru Kantona Sarajevo i Grada Istočno Sarajevo. U više navrata su u prethodnom periodu prijavljivani od policije, krivično gonjeni i procesuirani, dok su oštećene osobe poznate pripadnicima Crne Gore, čiji su državljani", kazao je Vasiljević.

Istraga je, kako prenose mediji u BiH, pokazala i da su između osoba koje su izvršile napad i oštećenih postojali sukobi.

Tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo pucnjavu je okarakterisao kao krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

Galerija

Bonus video: