"Ovakvim djelovanjem će se stati na put kriminalcima i organizovanim kriminalnim grupama"

Odbor je pozdravio koordiniranu i efikasnu akciju nadležih službi koja je uslijedila nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost i donesenih zaključaka i preporuka
0 komentar(a)
Odbor za bezbjednost i odbranu, Foto: Boris Pejović
Odbor za bezbjednost i odbranu, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.04.2018. 11:17h

Odbor za bezbjednost i odbranu insistira na daljem jačanju zajedničkih aktivnosti svih državnih organa, kako bi se bezbjednosna situacija u Crnoj Gori poboljšala, nakon nemilih i uznemirujućih događaja, krajem marta u Podgorici.

To se navodi u zaključcima Odbora koji su dostavljeni parlamentu, nakon razmatranja aktuelne bezbjednosne situacije u Crnoj Gori.

Odbor je pozdravio koordiniranu i efikasnu akciju nadležih službi koja je uslijedila nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost i donesenih zaključaka i preporuka.

"Odbor smatra da će se ovakvim djelovanjem u narednom periodu stati na put kriminalcima i organizovanim kriminalnim grupama da bi građani bili bezbjedni, a njihova imovina zaštićena", kaže se u zaključcima.

Odbor je, na sjednici 12. aprila, konstatovao da je Agencija za nacionalnu bezbjednost prošle godine nastavila da djeluje na planu pružanja doprinosa u cilju očuvanja i unaprjeđenja nacionalne, regionalne i kolektivne bezbjednosti.

Navodi se da su kao prioritetne postavljene prijetnje od djelovanja organizovanih kriminalnih grupa, prevashodno na planu izvršenja teških krivičnih djela.

"Uočeno je da je veliki broj različitih izazova i prijetnji uticao na ukupni bezbjednosni ambijent i da je, iako se protekla godina generalno može okvalifikovati kao stabilna, neophodno nastaviti sa prilagođavanjem radi pružanja dinamičnog i efektivnog odgovora na nove izazove i prijetnje ukupnom bezbjednosnom ambijentu", navode iz Odbora.

Bonus video: