Amina Kalić pregledana u bjelopoljskoj bolnici

"Zakon ne propisuje rok po kojem se mora odlučivati o zahtjevu za puštanje iz pritvora", kazala je portparolka VIšeg suda u Bijelom Polju
0 komentar(a)
Amina Kalić, Foto: Savo Prelević
Amina Kalić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.08.2011. 08:19h

Sudiji za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Vukomiru Boškoviću je od advokatskog tima osumnjičenih Rožajaca Safeta D. Kalića (42), za kojim je Nacionalni centralni biro Podgorica raspisao međunarodnu potjernicu, njegovog uhapšenog brata Mersudina (54) i supruge Amine (29) stigao zahtjev za ukidanje pritvora Amini.

Portparolka Višeg suda Biljana Čović potvrdila je „Vijestima“ da je zahtjev da se Amini ukine pritvor stigao putem pošte, navodeći da će sudija prije odlučivanja kontaktirati tužioca.

"Zakon ne propisuje rok po kojem se mora odlučivati o tom zahtjevu", kazala je Čovićeva.

"Njenom stanju doprinosi i činjenica što je njeno četvoro djece trenutno bez nadzora oba roditelja"

Advokat Dragoljub Đukanović koji sa Borivojem Borovićem i Veliborom Markovićem čini advokatski tim osumnjičenih Kalića, ranije je u telefonskom razgovoru saopštio „Vijestima“ da je Amina u veoma lošem zdravstvenom stanju i za pomoć se obraćala ljekarima.

Takvom njenom stanju, kako je naveo, doprinosi i činjenica što je njeno četvoro djece trenutno bez nadzora oba roditelja.

Kako Vijesti nezvanično saznaju, sud je na zahtjev uprave područne jedinice ZIKS-a u Bijelom Polju, gdje je Amina u pritvoru, odobrio da se juče zbog zdravstvenih smetnji obavi njen pregled i snimanje u bjelopoljskoj Opštoj bolnici.

Građani Rožja nastavljaju sa potpisivanjem peticije za puštanje Amine Kalić iz pritvora.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: