Graničari imaju pune ruke posla u jeku turističke sezone, uhapšeno 11 osoba

Na graničnim prelazima registrovan promet 899.850 putnika, 262.876 vozila, 668 plovila i 852 vazduhoplova
0 komentar(a)
skuteri, Foto: Boris Pejović
skuteri, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.08.2011. 18:27h

Granična policija je u proteklih desetak dana na prelazima Dračenovac, Dobrakovo, Ranče, Kula, Aerodrom Podgorica i Sitnica uhapsila 11 osoba, koje su potraživane po različitim potjernicama.

Iz Uprave policije je saopšteno da je na graničnim prelazima registrovan promet 899.850 putnika, 262.876 vozila, 668 plovila i 852 vazduhoplova.

“Nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru za 88 lica i izlazak iz Crne Gore za 25”, tvrde iz policije.

Iz policije je objašnjeno da su graničari u proteklih nekoliko dana ostvarili i značajne rezultate u presijecanju ilegalnih migracija. Tako je u Bijelom Polju, u mjestu Srđevac, spriječen pokušaj nezakonitog prelaska državne granice A. A. Š. (33) iz Avganistana i A. S. (26) iz Irana.

“Službenici Ispostave granične policije Bar su, u rejonu sela Vladimirske krute, uhapsili tri državljanina Palestine, koja nijesu posjedovala ličnu dokumentaciju, a o sebi su dali podatke - Y. A. (17), K. L. (24) i M. M. (25)”, navode iz policije.

Pripadnici hercegnovske granične policije uhapsili su T. K. (31) iz Turske, koji je sa tuđom putnom ispravom pokušao da pređe državnu granicu.

“Na graničnom prelazu Luka Bar uhapšen je H. S. (41) sa Kosova, koji je sa falsifikovanom boravišnom dozvolom Švajcarske pokušao da pređe državnu granicu”, navode iz policije i dodaju da je prilikom kontrole na teritoriji Crne Gore pronađeno 18 stranih državljana bez prijave boravka.

Kada je u pitanju prekogranični šverc, beranska granična policija je, u saradnji sa Upravom carina, na prelazu Dračenovac, kontrolisala autobus niških registarskih oznaka, kojim je upravljao D. D. Tom prilikom je pronađeno i oduzeto 55 šteka cigareta ukupne vrijednosti 1.100 eura.

Na graničnom prelazu Sukobin-Murićani, na ulazu u Crnu Goru, kontrolisan je auto „tojota”, kojim je upravljao A. K. (23) sa Kosova, dok se u vozilu kao saputnik nalazio F. A. (26), takođe sa Kosova.

“U unutrašnjosti vozila pronađena je PVC kesica sa biljnom materijom za koju se osnovano sumnja da je opojna droga - marihuana, za koju je A. K. izjavio da ju je kupio u Draču - Albanija, od njemu nepoznatog lica, u namjeri da je odnese na Kosovo, svom prijatelju”, ističu iz policije i navode da su dvojica saputnika uhapšena, a vozilo i droga su zaplijenjeni.

I na nikšićkom prelazu Vraćenovići prije dva dana zaplijenjen je oko 41 kilogram skanka.

Policija vreba skutere

Pomorska policija je obavljala kontrolu plovila u rejonu Male i Velike plaže i zbog počinjenih pomorskih prekršaja privremeno su oduzeli četiri skutera.

“Službenici Ispostave granične pomorske policije Bar i Herceg Novi su, u saradnji sa inspektorima za sigurnost plovidbe Lučke kapetanije Bar kontrolisali plovne objekte u rejonu budvanskog akvatorija i zbog počinjenih pomorskih prekršaja oduzeli sedam skutera i naplatili 25 novčanih kazni”, objašnjeno je iz policije.

Bonus video: