Policija za postavljanje video nadzora u primorskim gradovima

"Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori je stabilna i Plan mjera i aktivnosti za turističku sezonu 2011. godine sprovodi se shodno utvrđenoj dinamici", navode iz Uprave policije
0 komentar(a)
kamera, Foto: Arhiva Vijesti
kamera, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.08.2011. 13:51h

Uprava policije pokrenuće inicijativu kod nadležnih ograna lokalne samouprave o postavljanju sistema video nadzora u gradskim jezgrima i na glavnim saobraćajnicama i raskrnicama u primorskim gradovima.

Na redovnom zasijedanju štaba operativne akcije "Ljeto 2011" zaključeno je da bi postavljanje video nadzora u gradskim jezgrima i na glavnim saobraćajnicama i raskrnicama doprinijelo prevenciji i otkrivanju krivičnih djela i prekršaja, kao i smanjenju broja prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja na putevima.

"Instalacija i eksploatacija sistema video nadzora (tehnička rješenja, izbor opreme, način arhiviranja i monitoring snimljenog materijala i sl) bi se vršili u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Štab je ocijenio da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori stabilna i da se Plan mjera i aktivnosti za turističku sezonu 2011. godine sprovodi shodno utvrđenoj dinamici", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Štab operativne akcije "Ljeto 2011", kojim rukovodi pomoćnik direktora Nikola Janjušević, formiran je, po nalogu direktora Uprave policije Veselina Veljovića, u maju 2011. godine, radi praćenja, sa bezbjednosnog aspekta, odvijanja ljetnje turističke sezone i obezbjeđenja stabilnog bezbjednosnog ambijenta i zaštite lične i imovinske sigurnosti građana i turista koji borave u Crnoj Gori.

Bonus video: