Vatra flamenka na tvrđavi u Petrovcu: Entre vareta y canasta

Flamenko je muzički i plesni žanr koji vodi porijeklo iz južnog španskog regiona Andaluzije iz druge polovine 18-tog vijeka
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.08.2011. 12:55h

Nastupom španske grupe „Entre vareta y canasta"“ pred prepunom terasom petrovačke tvrđave "Castelo“, nastavljen je festival španskog tradicionalnog plesa i muzike – Flamenka.

Najvažniji muzičar u istoriji ove vrste muzike je gitarista i kompozitor Pako de Lusija

Festival koji se odvija u okviru IV festivala etno-mediteranske muzike u organizaciji Turističke organizacije Budve ugostiće do 13. avgusta ukupno pet španskih grupa koje se bave ovim tradicionalnim plesom.

Flamenko je muzički i plesni žanr koji vodi porijeklo iz južnog španskog regiona Andaluzije iz druge polovine 18-tog vijeka. On ima utemeljenje u andaluzijskoj muzici i značajnu ulogu u njegovom razvoju imali su andaluzijski Cigani. Osnovni elementi flamenka su pjevanje, sviranje gitare i pljeskanje rukama.

Najvažniji muzičar u istoriji ove vrste muzike je gitarista i kompozitor Pako de Lusija. Kliknite na video i pogledajte jedan od nezaboravnih snimaka majstora iz Andaluzije.

Na terasi tvrđave Castello publici će se predstaviti "De la Alameda", "Duende en el corralon", Entre vareta y canasta","Los lunares de tu cuerpo", "De la fragua al viento".

Bonus video: