Efikasna akcija u Danilovgradu: Čovjek izvučen iz jame duboke 12 metara

Jovanović se okliznuo sa improvizovanih merdevina i upao u kamenu jamu duboku oko 12 metara
209 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.08.2011. 12:37h

Danilovgradski i podgorički vatrogasci spasili su šezdesetpetogodišnjeg Ranka Jovanovića koji je upao u kamenu jamu duboku oko 12 metara, preuređenu za kaptažu vode, u selu Mosori.

Jovanović se okliznuo sa improvizovanih merdevina i prilikom pada zadobio je povrede lopatice i leđa.

Načelnik službe zaštite Danilovgrada Goran Radulović kazao je da su oni sa kolegama iz Službe zaštite Podgorice odmah nakon dojave iz danilovgradske policije izašli na mjesto nesreće, gdje su odmah pored službe hitne pomoći i policije bili i predsjednik Skupštine opštine dr Miodrag Đurović i predsjednik Opštine Branislav Đuranović.

Jovanović je zahvaljujući ekipama vatrogasaca i hitne medicinske pomoći vrlo brzo smješten u Urgentni blok

"Pacijent je bio svjestan i mogao je da se orijentiše. Žalio se na bolove u predjelu donjeg dijela leđa i desne lopatice. S obzirom na to da je bio na jako nepristupačnom mjestu, nijesmo mogli odmah da priđemo Ranku već smo sačekali ekipu vatrogasaca iz Podgorice koji su ga sa njihovim kolegama iz Danilovgrada izvukli iz bistijerne, nakon čega smo mu mi ukazali prvu pomoć i konstatovali da je stabilnih vitalnih funkcija", kazao je dr Nikola Fatić iz danilovgradske hitne pomoći.

Jovanović je zahvaljujući ekipama vatrogasaca i ekspeditivnosti ekipe hitne medicinske pomoći iz Danilovgrada u kojoj su pored dr Fatića bili medicinska sestra Vesna Bobičić i vozač Milovan Burić vrlo brzo smješten u Urgentni blok Kliničkog centra Crne Gore.

Bonus video: