Najpopularnije frizure svih vremena: Top 10

Ove frizure, koje odolijevaju vremenu i uvijek su aktuelne, su vječne su zahvaljujući glavama koje su ih nosile.
195 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.08.2011. 11:59h

1. Merilin Monro – nema poznatije plavuše od Merilin u istoriji šou - biznisa.

Možda nije izmislila ovu frizuru, ali ju je definitivno proslavila.

Stil i dan - danas garantuje seksualnu privlačnost.

2. Dženifer Aniston - od kada je glumica debitovala s ovom frizurom kao Rejčel u ˝Prijateljima˝, više od 11 miliona žena je isprobalo tu frizuru.

Nakon 15 godina ta frizura je i dalje tražena, što ˝Rejčel” frizuru čini jednom od najpopularnijih frizura svih vremena.

3. Meg Rajan - Napravila je karijeru likom naivne, ali seksi djevojke, koju najbolje predstavlja ovakva frizura.

Jednostavna i laka za održavanje, frizura je popularna među mnogim ženama.

4. Deni Minog - šiške nikad nisu izašle iz mode, a ovaj tip frizure pokazuje koliko se ˝Kleopatra˝ zadržala na sceni. Popularna posebno među mladim djevojkama.

5. Princeza Dajana - tokom svog kratkog, tragičnog života, Dajana je dostigla savršenstvo elegancije i stvorila prepoznatljiv i poželjan stil.

Prema anketama, njena frizura je popularna među ženama.

6. Viktorija Bekam - kada je Viktorija odlučila da zamijeni svoj otmeni stil nešto zrelijim, ošišala se i postala ikona zahvaljujući promišljenom i dobro definisanom izgledu. Njena asimetrična frizura posebno je popularna među mlađim, urbanim ženama koje su često u pokretu.

7. Fara Fosit - niko nije bolje prezentovao ovu frizuru od poznate glumice.

Iako su 70-te davno iza nas, taj stil je još uvijek popularan među ženama širom svijeta.

8. Mišel Obama - još 2007. Mišel je bila nepoznata žena političara. Od kada je ušla u Bijelu kuću, zaokupirala je pažnju medija samopouzdanjem i otmenošću, zahvaljujući eleganciji, karakteru i svojoj bezvremenskoj frizuri.

9. Mia Farou - nakon što je 1968. poznati frizer kreirao ovu frizuru za Miu Farou i njenu ulogu u filmu ˝Rouzmarina beba˝, hiljade žena trčalo je u salone, u želji za istim stilom.

10. Blejk Liveli - nasljednica popularne ˝Rejčel˝, duga frizura plavuše iz ˝Gossip Girl˝ postala je jedan od najčešćih zahtjeva u frizerskim salonima širom Amerike.

Galerija

Bonus video: