Miloš Karadaglić nastupa u Kotoru

Na koncertu će Karadaglić izvoditi djela Eitore Vilja Lobosa, Isaka Albeniza, Johana Sebastijana Baha, Agustina Bariosa, Enrike Granadosa i Karla Domenikonija
75 pregleda 0 komentar(a)
crkva svetog duha, kotor, Foto: Facebook
crkva svetog duha, kotor, Foto: Facebook
Ažurirano: 09.08.2011. 17:29h

Koncert jednog od najtalentovanijih virtouza na gitari, Miloša Karadaglića, biće održan 10.avgusta u kotorskoj crkvi Svetog duha, u okviru muzičke manifestacije “Don Brankovi dani muzike”.

Na koncertu će Karadaglić izvoditi djela Eitore Vilja Lobosa, Isaka Albeniza, Johana Sebastijana Baha, Agustina Bariosa, Enrike Granadosa i Karla Domenikonija.

Miloš Karadaglić rođen je 1983. godine u Crnoj Gori. Smatraju ga jednim od najtalentovanijih mladih virtuoza na gitari. U julu 2010. godine potpisao je ekskluzivni ugovor sa diskografskom kućom Deutsche Grammophon, a prvi snimci objavljeni su na proljeće 2011. Odrastajući u vrijeme građanskog rata na Balkanu, svoje prve note na gitari Miloš je počeo da svira sa 8 godina, a nakon samo nekoliko nastupa osvojio je naklonost publike.

Sa 16 godina dobio je stipendiju da studira na Kraljevskoj muzičkoj akademiji gdje je nastavio i svoje master studije. Prvi je gitarista kojem je Kraljevska akademija dodijelila zvanje Meaker Junior Fellow.

Dobitnik je mnogih nagrada, a neke od njih su i Julian Bream Prize, the Prince’s Prize, the Ivor Mariants Guitar Award i Silver Medal of the Worshipful Company of Musicians. Danas, Miloš svoju zahvalnost izražava podržavajući mlade talente kao patron dobrotvorne organizacije Awards for Young Musicians. Miloš svira na gitari D'Addario J 46 i na gitari iz 2007. godine koju je izradio Greg Smalman.

Bonus video: