Tužilaštvo potvrdilo da provjerava poslovanje barske SO i Žarka Pavićevića

Po nalogu specijalne tužiteljke Ivanović narednih dana biće uzete izjave od vlasnika preduzeća koja je opština izabrala kao izvođače radova
0 komentar(a)
zarko pavicevic, Foto: Arhiva Vijesti
zarko pavicevic, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.08.2011. 16:06h

Specijalna tužiteljka za organizovani kriminal Đurđina-Nina Ivanović potvrdila je da provjerava dokumentaciju o poslovanju barske Skupštine opštine i gradonačelnika Žarka Pavićevića postupajući po krivičnoj prijavi koju je podnijela Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), objavila je Antena M.

Prvi čovjek Bara, kazao je da nema šta da krije.

"Samo vam mogu reći da vršimo kontrolu. Ništa drugo", rekla je Ivanović za Antenu M.

Upitana postoji li neki vremenski rok u kojem će biti povučeni neki konkretni potezi, odgovorila je

“A ne, naravno sve zavisi o toga šta ćemo naći ili šta nećemo naći. Zavisi od podataka koji nam se pokažu, ne postoji rok".

Specijalna tužiteljka će uz pomoć inspektora odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala izuzeti dokumentaciju- ugovore sa preduzećem ZIB, vlasništvo gradonačelnika Pavićevića, ali i sa još nekim privatnim preduzećima koja su sklapala poslovne aranžmane sa SO Bar.

Po nalogu specijalne tužiteljke Ivanović narednih dana biće uzete izjave od vlasnika preduzeća koja je opština izabrala kao izvođače radova.

Žarko Pavićević za Antenu M je rekao da je to "najbolji i pravi način da dođemo do prave istine".

Upitan da li kao prvi čovjek barske opštine, ima šta da krijete, Pavićević je kratko odgovorio “ne!”

MANS je specijalnom tužiocu podnio krivičnu prijavu protiv Pavićevića i više povezanih lica, zbog sumnje da su na organizovan način zloupotrijebili službeni položaj u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Pored Pavićevića, krivična prijava je podnijeta i protiv Branimira Gvozdenovića, političkog direktora DPS-a, i bivšeg ministra za ekonomski razvoj u Vladi Crne Gore, Zorana Tomića, sekretara u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Nebojše Miloševića, vlasnika kompanije "Basketing" d.o.o. iz Bara, Borislava Lalevića, direktora Doma zdravlja u Baru i bivšeg predsjednika Opštine Bar, Milana Martinovića, izvršnog direktora Pošte Crne Gore i Ratka Vujačića, osnivača kompanije "Longrun invest" d.o.o. iz Bara.

Bonus video: