Radnik "Merkatora" osumnjičen da je oštetio firmu za 30.000 eura

U "Marketu Budva 2", za period dok je S.O (55) radio kao računopolagač uočena je razlika između knjigovodstvene novčane vrijednosti zalihe roba i vrijednosti zatečene zalihe roba
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2011. 15:42h

Službenici Filijale za suzbijanje privrednog kriminaliteta Budva Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru podnijeli SU krivičnu prijavu protiv S.O. (55) iz Budve, zaposlenog u firmi "Merkator CG", zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, čime je tom preduzeću nanio štetu u iznosu od skoro 30.000 eura.

"S.O. je, kako se sumnja, u periodu od 21. avgusta do 04. decembra 2010. godine, radeći na poslovima računopolagača u maloprodajnom objektu "Market Budva 2", koji se nalazi u vlasništvu preduzeća "Merkator CG", napravio manjak robe na način što je robu ili njenu novčanu protivvrjednost prisvojio za sebe, nanijevši štetu pomenutom preduzeću u iznosu od 29.902,89 eura, što je i konstatovano uvidom u trgovačku knjigu maloprodajnog objekta "Market Budva 2", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U maloprodajnom objektu je za period dok je osumnjičeni radio kao računopolagač, kako se navodi, dužeći zalihu postojeće robe, uočena razlika između knjigovodstvene novčane vrijednosti zalihe roba i vrijednosti zatečene zalihe roba utvrđene popisom od 04. decembra 2010. godine i ta razlika iznosi 29.902,89 eura, za koju sumu se sumnja da ju je S.O. prisvojio, u namjeri da stekne protivpravnu imovinsku korist.

Bonus video: