Akcija Sprint: Uhapšen Dragoljub Kovačević Ćićo

Službenici Uprave policije Crne Gore, 09. juna 2011. godine, u koordiniranoj višemjesečnoj policijskoj akciji „Sprint"uhapsili pet ljudi.
487 pregleda 0 komentar(a)
sprint, Foto: Uprava policije
sprint, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 08.08.2011. 11:43h

Ulcinjska policija uhapsila je jutros Dragoljuba Kovačevića zvanog Ćićo, (35) iz Podgorice, koji je bio u bjekstvu od 09. juna 2011. godine, a koji je tražen u okviru međunarodne policijske akcije „Sprint", osumnjičen za organizaciju kriminalne grupe i krijumčarenje skanka.

Kovačević je uhapšen u jednoj kući u naselju Donji Štoj. Pokušao je da pobjegne iz kuće kroz prozor, ali policija je uspjela da ga uhvati.

Kovačević je predat istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici, koji mu je odredio pritvor, nakon čega je sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Podgorici.

Komšijska saradnja

Službenici Uprave policije su 09. juna 2011. godine, u akciji „Sprint"uhapsili pet ljudi.

Akcija je regionalna (u BiH i Hrvatskoj nazvana Babolee"), u saradnji sa Specijalnim državnim tužiocem u Podgorici, MUP-om Republike Hrvatske (USKOK i Policija), Državnim tužilaštvom Republike Hrvatske, Državnom Agencijom za istragu i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine i Državnim tužilaštvom BiH.

U akciji je do tada, na teritoriji tri države, uhapšeno 12 osumnjičenih.

Crnogorska policija je u junu uhapsila:

  • Veljka M. Kneževića (24) iz Podgorice, osumnjičenog da je jedan od organizatora ove kriminalne grupe,
  • Ivana V. Stijepovića (26) iz Podgorice,
  • Jovana S. Miranovića (30) iz Podgorice,
  • Sašu S. Vukovića (27) iz Pljevalja, sa prebivalištem u Nikšiću, i
  • Rajka G. Kovačevića (58) iz Podgorice, osumnjičene da su članovi ove kriminalne grupe,

Novac, mobilni, bilježnice

"Uprava policije raspolaže materijalnim dokazima, prikupljenim u saradnji sa drugim nadležnim organima, na osnovu kojih se sumnja da su ova lica, sa teritorije Albanije, u dužem periodu skank krijumčarili u tri pravca, odnosno rute - u Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, u količinima od 5 do 20 kilograma po tzv. isporuci", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Crnogorska policija je, nekoliko mjeseci prije toga, u okviru iste akcije - „Sprint",uhapsila Ivana V. Stijepovića, kod kojeg su u automobilu, kojim je namjeravao da pređe granicu sa Bosnom i Hercegovinom, otkrili i oduzeli 10 kilograma skanka.

Pretresom stanova kod uhapšenih 9. juna su pronađeni i oduzeti novac, oružje, mobilni telefoni i bilježnice za koje se sumnja da su korišćeni u krivičnim djelima.

Bonus video: