Kako da se savršeno našminkate

Zato je olovka za usne obavezna. Olovka za usne treba da bude za nijansu tamnija od ruža. Usne uokvirite odgovarajućom olovkom, od krajeva prema sredini.
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.08.2011. 19:57h

1.Pribor za šminkanje

Puder i rumenilo nanosite četkicama različitih veličina. Za puder uvijek birajte što veću četku. Takođe, nabavite četkicu za obrve, kao i specijalnu četkicu za nanošenje sijenke na pregib kapka.

2. Prirodan izgled

Za prirodan izgled odaberite puder koji pristaje vašoj nijansi tena, koji hidrira kožu i regeneriše je. Puder uopšte ne pristaje preplanuloj koži, ali možete kortistiti polutransparentni puder koji pokriva manje nedostatke.

3. Oči

Nemojte previše naglašeno da iscrtavate oči, možete da djelujete grubo. Po pravilu preko dana se koriste svjetlije nijanse, a za večernji izlazak tamne, intenzivne nijanse. Ako želite više da istaknete oči, koristite sunđeraste aplikatore.

4. Korektor

Korektor nemojte nikada da utrljavate. Stavite malo korektora iznad unutrašnjeg ugla očiju i povucite preko podočnjaka. Posle toga utapkajte korektor.

5. Rumenilo

Rumenilo čini lice blistavim i sjajnim. Rumenilo nanesite jednim potezom, od jagodica ka sljepoočnicama. Za nanošenje rumenila koristite veliku, široku četku od prirodne dlake. Najbolje je da izaberete prirodne nijanse rumenila (roze, bež…).

6. Zavodljive usne

Koju ćete nijansu ruža izabrati ne zavisi samo od boje vaših očiju, već i od nijanse zuba. Ako su vam zubi žućkasti, birajte boje trule višnje. Ako su oni sivkasti, birajte narandžaste i bakarne tonove.

7. Olovka za usne

Ruž kremaste strukture je mekan pa se lako razliva. Zato je olovka za usne obavezna. Olovka za usne treba da bude za nijansu tamnija od ruža. Usne uokvirite odgovarajućom olovkom, od krajeva prema sredini. Zatim nanesite ruž i prekrijte konturu od olovke. Kada koristite mat ruž, nije vam potrebna olovka, jer se on ne razliva.

8. I još…

Sa šminkom obavezno usklađujte i nakit. Opredelite se za nakit od srebra, belog zlata, kao i bižuteriju srebrne boje.

Bonus video: