Ugostitelji iz Podgorice tvrde da ih je advokat Mandić oštetio za 125.000

"Begović nam je rekao da ima na desetine prijava protiv tog advokata i da doslovce ne znaju u Advokatskoj komori šta će da rade sa njim, jer ih, o jadu zabavi", rekao je Vukčević
413 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.08.2011. 08:58h

Ugostitelji iz Podgorice Mihailo Vukčević i Vladimir Marković isprovocirani, kako su rekli "Vijestima", izjavom predsjednika Advokatske komore Zdravka Begovića da protiv ni jednog advokata nije podnijeta niti jedna prijava, kazali su da to nije istina, i da su se oni žalili na advokata Radovana Mandića.

Predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović pozvao je nedavno građane da policiji, tužilaštvu i Advokatskoj komori podnesu prijave protiv advokata koji im unaprijed obećavaju da će im u nekom sudskom procesu "završiti posao”.

"Mi smo podnijeli prijavu protiv advokata Radovana Mandića 1. februara i Begović nam je tada rekao da ima na desetine prijava protiv tog advokata. Rekao nam je doslovce da ne znaju u Advokatskoj komori šta će da rade sa njim, jer ih, kazao je, o jadu zabavi", rekao je Vukčević.

On je kazao i da im je tada rečeno da advokat Mandić nema polisu osiguranja dostavljenu Advokatskoj komori što je, objasnili su im tada, mimo svih pravila da bi neko bio član Advokatske komore, to jest advokat.

Prijavu podnije zbog 4.000 eura

Vukčević je rekao da su prijavu protiv Mandića podnijeli jer im je, navodno, uzeo četiri hiljade eura da ih zastupa u sporu koji su on i Marković imali kao tužioci u Osnovnom sudu u Podgorici.

"Podnijeli smo i sudsku dokumentaciju kao i snimke telefonskih razgovora vođenih sa advokatom Mandićem na osnovu čega se precizno može utvrditi kako nas je oštetio i na koji način je prekršio zakon", kazao je Vukčević

Radovan Mandić

"Obećavao nam je danima da će podnijeti medicinsku dokumentaciju što, naravno, nije uradio. Koristio se raznim neistinama počev od toga da je sve završio i da je podnio sudu medicinsku dokumentaciju, da je razgovarao sa predsjednikom Osnovnog suda Zoranom Radovićem i da je predmet ponovo vraćen kod sudije kako bi nastavili sa parnicom. Za nekoliko mjeseci, koliko smo slušali njegove neistine, uvidjevši da ništa nije uradio i naslućujući zbog čega, mi smo pismeno podnijeli sudu zahtjev za oduzimanje punomoćja advokatu Mandić i podnijeli tužbu Osnovnom sudu u Podgorici, prijavu Advokatskoj komori i krivičnu prijavu osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici", kazao je Vukčević i naglasio da su uz prijave podnijeli i dokaze za svoje tvrdnje.

"Podnijeli smo i sudsku dokumentaciju kao i snimke telefonskih razgovora vođenih sa advokatom Mandićem na osnovu čega se precizno može utvrditi kako nas je oštetio i na koji način je prekršio zakon", kazao je Vukčević, uz tvrdnju da je stav predsjednika Advokatske komore Zdravka Begovića "vrlo zabrinjavajuć".

Traže ponovno izjašnjavanje Mandića

Advokata Radovana Mandića prethodnih dana nije bilo moguće dobiti na broj telefona dostupan redakciji

"Begović zastupa ozbiljnu funkciju. Da li treba da štiti kolege koje na taj način zastupaju funkcije ili treba da i tu bude profesionalan i zaštiti i nas građane koji žele i treba da imaju povjerenje u advokate i samo zahtijevaju da se poštuje zakon i kodeks", kazao je Vukčević i zatražio od Advokatske komore da im se dostavi na uvid dokaz kod koje je osiguravajuće kuće i da li je uopšte osiguran.

"Ukoliko nije osiguran, onda je Advokatska komora ta koja je odgovorna i dužna da nadoknadi štetu ukoliko je to nemoguće naplatiti od advokata i njegove polise osiguranja. Očekujemo i da tužilaštvo reaguje jer je i njima podnijeta krivična prijava sa dokazima o prevari, nesavjesnom radu advokata Mandića i ozbiljnim prijetnjama", kazao je Vukčević.

Advokata Radovana Mandića prethodnih dana nije bilo moguće dobiti na broj telefona dostupan redakciji.

Begović: Nijesam kazao da nema prijava

Predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović rekao je da on nijednom nije kazao da ne postoje prijave protiv advokata Mandića, već da niko nije prijavio nijednog advokata zbog toga što mu je navodno rekao “ja ću da ti završim posao kod tog sudije”, za šta je navodno uzeo novac od svojih klijenata. Takva prijava ne postoji ni za advokata Mandića.

Kako je “Vijestima” nezvanično rečeno iz Advokatske komore, protiv advokata Mandića pred disciplinskom komisijom postoji više prijava i to zbog povrede kodeksa advokata, zbog nepojavljivanja pred sudom u zakazanim terminima, zbog toga što nije poštovao svoje klijente, ili navodno što nije uradio ništa od posla za koji su ga oni plaćali.

Ipak, kako tvrdi izvor “Vijesti”, nijedna od tih prijava nije podnesena zbog toga što je Mandić navodno obećao klijentu “da će da mu završi posao”.

Galerija

Bonus video: