Pet najzanimljivijih činjenica o ženskim grudima

Muškarci uglavnom misle kako znaju sve o ženskim grudima. Međutim, i dalje postoje stvari koje će ih iznenaditi.
106 pregleda 0 komentar(a)
grudi, Foto: Www.shutterstock.com
grudi, Foto: Www.shutterstock.com
Ažurirano: 06.08.2011. 15:34h

Žene sa silikonima u grudima sklone su samoubistvu

73 odsto žena sa silikonskim implantima u grudima, sklonije su samoubistvu u odnosu na ostale, tvrde naučnici sa Kanadskog univerziteta.

Osnova problema kod tih žena je u psihi: nedostatak samopouzdanja, te depresija usljed nezadovoljstva sopstvenim izgledom.

Najčešći razlog usljed kojeg se žene odlučuju na ugradnju silikona je – jačanje samopouzdanja.

Jedan od načina postizanja orgazma

Stimulacijom grudi, žene mogu da dožive orgazam tvrde seksolozi Maršal Miler i Dorijan Solot u knjizi "Neobični vodič do orgazma".

Navode kako je samo jedan odsto žena sklon takvom postizanju orgazma.

Grudi kao fetiš

Fetiš se, prema Američkoj psihijatrijskoj asocijaciji definiše kao „upotreba neseksualnih objekata ili djelova ljudskog tijela za postizanje seksualnog uzbuđenja“.

Prema toj definiciji, i grudi su jedna vrsta fetiša, tako da su muškarci fetišisti, što dokazuje lanac američkih barova Haters, u kojem su mlade konobarice uvijek obučene izazovno i ističu bujne grudi.

Lijeva dojka je po pravilu veća od desne

Jedan od najvećih strahova djevojaka u pubertetu je: Da li su im obje dojke iste veličine?

To uglavnom nije tako.

Prema statitistici, lijeva dojka kod većine djevojaka je uvijek veća od desne: to potvrđuje i jedno američko istraživanje kojim je obuhvaćeno 600 žena i sve su imale lijevu dojku veću od desne.

Ups - i muškarci mogu da doje!

Muškarci, ne bojte se, spontana laktacija kod muškaraca je izuzetno rijetka: stvaranje mlijeka u muškim dojkama je najčešće posljedica uzimanja hormona prepisanog da bi se liječile neke bolesti.

U suštini stvar je jednostavna: muškarci, kao i žene, imaju mliječne žlezde, a liječenje nekih bolesti zahtijeva i uzimanje hormona estrogena koji dovodi do uspostavljanja laktacije.

Bonus video: