Milošević: Ne znam ništa o izvozu oblove građe

Milošević je kazao i da je jedan dio firmi, na osnovu prijava radnika, “pod posebnom pažnjom i obradom državnih organa i institucija .“
0 komentar(a)
Balvani, Oblova građa, Foto: Breznica
Balvani, Oblova građa, Foto: Breznica
Ažurirano: 06.08.2011. 14:23h

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević kaže da nema saznanja o izvozu oblove građe iz Crne Gore, iako su Vijesti objavile fotografije sa graničnog prelaza.

Milošević je rekao da je siguran “da će sve evenutalne nepravilnosti biti identifikovane a oni koji su se ogriješili o zakon kažnjeni”.

Milošević je kazao da je jedna trećina građe- šuma u privatnom vlasništvu i da ta građa može da se izvozi.

“Da li pojedini koncesionari preko privatnika izvoze građu to je na nadležnim institucijama da utvrde . Mi za sada takva saznanja nemamo “, kazao je Milošević u Igalu gdje je prisustvovao 7. Sajmu meda koji je okupio 20 proizvođača iz regiona.

“Ako je neko od koncesionara izvozio građu preko privatnih lica , to treba da utvrdi tržišna inspekcija i policija”, rekao je ministar.

On je kazao i da je jedan dio firmi, na osnovu prijava radnika, “pod posebnom pažnjom i obradom državnih organa i institucija .“

Milošević je pojasnio i da ministar nema nadležnost da nekom dodjeljuje koncesije ni posebnom uredbom niti da dozvoljava izvoz građe, već to može samo Vlada .

Bonus video: