Policija će čuvati Kalićevu imovinu

Uprava mora i da pruži pravnu zaštitu imovine tako što stavlja zabranu otuđenja, a fizičku zaštitu imovine pruža u saradnji sa drugim organima, poput Uprave policije
87 pregleda 0 komentar(a)
Imovina Kalići, Foto: Arhiva "Vijesti"
Imovina Kalići, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.08.2011. 12:35h

Uprava za državnu imovinu spremna je da postupi u skladu sa zakonskim ovlašćenjima nakon što dobije odluku Osnovnog suda u Bijelom Polju o oduzimanju imovine u slučaju Kalić, saopšteno je iz te institucije.

Iz Uprave su naveli da je ta institucija nadležna da postupa u skladu sa odlukama suda u slučajevima oduzimanja imovine, prema Zakonu o privremeno i trajno oduzetoj imovini koji je na snazi od 2009. godine.

"Uprava za državnu imovinu je, u skladu sa odredbama Zakona, već u nekoliko slučajeva sprovodila sudske odluke o oduzimanju imovine, kao što je to bilo u slučaju Šarić i drugima", navodi se u saopštenju.

Navodi se da je, u slučaju privremeno oduzete imovine, Uprava obavezna je zaštiti, skladišti, čuva i vodi evidenciju o njoj.

Uprava mora i da pruži pravnu zaštitu imovine tako što stavlja zabranu otuđenja, a fizičku zaštitu imovine pruža u saradnji sa drugim organima, poput Uprave policije.

"Nakon dobijanje sudske odluke od Osnovnog suda u Bijelom Polju o oduzimanju imovine u slučaju Kalić, Uprava za imovinu će odmah postupiti po rješenju suda i preduzeti sve mjere u skladu sa zakonom“, zaključuje se u saopštenju.

Safet Kalić, koji se ne nalazi u Crnoj Gori, osumnjičen je za krivično djelo pranje novca u iznosu od 7,2 miliona eura. Tužilaštvo je ranije podnijelo zahtjev za privremeno oduzimanje njegove imovine.

Za Safetom Kalićem je raspisana međunarodna Interpol potjernica.

Bonus video: