Srećni što nijeste nesrećno udati

I vjerovatno ni tu ne prestaje očekivanje boljeg vremena, jer kada jednom budete imali djecu, opet ćete čekati kada će krenuti u školu ili slično kako biste ponovno uživali u vremenu samo za sebe.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.08.2011. 14:03h

Zbog pritiska okoline, a da ne govorimo roditelja i ostatka porodice ponekad se djevojkama može učiniti da je najgora stvar koja im se može desiti da ostanu neudate.

Međutim, zaista nije tako. Većina adolescenata, posebno djevojaka želi izgledati starije, pa šminkom i odjećom dodaje godine kako bi mogla proći u klubovima za one iznad 21. Kada napokon dođu u te godine većina osoba se tek tada počinje tražiti. Donose se velike životne odluke, traži posao, smisao… I napokon kada ga pronađete, porodica počinje sa pričama kako biste u tim godinama već trebali imati djecu i skrasiti se.

I vjerovatno ni tu ne prestaje očekivanje boljeg vremena, jer kada jednom budete imali djecu, opet ćete čekati kada će krenuti u školu ili slično kako biste ponovno uživali u vremenu samo za sebe. Zbog toga sada kada ste napokon pronašli sebe i imate priliku uživati kao kompletna i samopouzdana osoba nemojte je propustiti zbog pritiska okoline.

Ali kako voljeti sebe i osjećati se dobro tu gdje jeste, u tridesetim ili četrdesetim i bez muža?

- Za početak kako je rekla Kate Hepburn: „Ako želite zamijeniti divljenje mnogih muškaraca s kriticizmom jednog, samo naprijed, udajte se“.

Za čim ćete žaliti jednom kada se udate:

- Izlascima kad god poželite, čak i u ponoć, jer niko vas kod kuće ne čeka.

- Čipsom za večeru. To što se udate neće vas pretvoriti u gurmanskog gurua, ali najvjerovatnije ćete morati da kuvate.

- Odlasci nakon posla s prijateljicama, a bez da vas iko pita gdje ste se zadržali. Vjenčanje ne znači da nećete nikad otići na piće, ali svaki put ćete sa svojim suprugom morati provjeriti da li je to u redu.

Ako se zaista osjećate loše zbog toga što još nemate supruga ponovite u sebi desetak puta:“Srećna sam što nisam nesretno udana“. Vjenčani parovi se čine skladno i srećno, ali nemate pojma i ne možete ni zamisliti šta se događa iza zatvorenih vrata.

Nikad ne znate gdje možete i kada upoznati novog frajera, svaki dan je nova prilika. Samo je stvar perspektive hoćete li to doživljavati kao opterećenje ili prednost.

A prije ili kasnije ćete morati prihvatiti činjenicu da se možda nikad ni nećete udati, što ranije je prihvatite ostatak života će vam biti ljepši. Možete ostatak života provesti nesrećni u potrazi, a možete i jednostavno proživjeti svoj život najbolje što možete i izvući iz njega ono najljepše nevezano za okolnosti na koje ne možete uticati.

Bonus video: