Brijatore: Alonso je kompletniji od Šumahera

“Alonso je malo kompletniji od Šumahera, jer kada je Mihael deprimiran onda pravi greške u vožnji. To se vidi sada u Mercedesu", kaže Brijatore.
92 pregleda 0 komentar(a)
Flavio Brijatore, Foto: Reuters
Flavio Brijatore, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.08.2011. 12:44h

Uspešni italijanski biznismen, bivši vlasnik Renoovog tima Formule 1, Flavio Brijatore, ujedno vlasnik fudbalskog kluba Kvins Park Rendžers, izjavio je da je Fernando Alonso bolji vozač od Mihaela Šumahera. Brijatore je sa obojicom sarađivao, obojica su pod njegovim “patronatom” osvojila po dvije titule prvaka svijeta, pa je, svakako, najpozvaniji da uporedi kvalitet dva vozača.

“Alonso je posebna osoba. Nije samo sjajan vozač, već i sasvim normalan momak, skroman i veoma iskren. Jedan je od malobrojnih velikih vozača, kao što su Sena, Prost i Šumaher. U posljednjih 20 godina vidjeli smo nekoliko fenomenalnih vozača, a Fernando je jedan od njih”, kazao je Brijatore.

Brijatore je u septembru 2009. godine doživotno suspendovan od rada u Formuli 1 zbog toga što je utvrđeno da je na trci za Veliku nagradu Singapura 2008. godine naredio vozaču Renoa Nelsonu Pikeu da namjerno udari u zaštitnu ogradu, kako bi omogućio Fernandu Alonsu da pobijedi. Sud u Parizu je u januaru prošle godine ukinuo tu zabranu, koju mu je izrekla Međunarodna automobilistička federacija (FIA).

“Alonso je malo kompletniji od Šumahera, jer kada je Mihael deprimiran onda pravi greške u vožnji. To se vidi sada u Mercedesu. Šumaherove tehničke sposobnosti se ne diskutuju, ali Njemac ako se ne bori za prva mjesta onda gubi koncentraciju i ima udese i pravi greške. U istim okolnostima, Alonso je mnogo oprezniji, više okrenut cilju, bilo da se radi o borbi za pobjedu ili, pak, nekog od nižih mjesta koja donose bodove. Ako pogriješi, Alonso je spreman da krene iz početka. Nadam se da je spreman da juri Šumaherov rekord titula, jer Fernando zaslužuje da bude najbolji vozač u istoriji Formule 1. Odlučio je do kraja karijere da ostane u Ferariju, i nada se da će mu Ferari dati bolid koji može da osvoji više titula od Šumahera. Ali neće biti lako, jer je konkurencija žestoka”, zakljičio je Brijatore.

Bonus video: