Kineska šampionka u brzom klizanju izbačena iz tima

Vang Meng je izašla u grad, vratila se u hotel pijana i pri tom je prekršila zabranu izlaska poslije 22 sata, a onda je i udarila pesnicom menadžerku tima koja joj je sve to spočitala.
74 pregleda 0 komentar(a)
Vang Meng, Foto: Reuters
Vang Meng, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.08.2011. 09:41h

Vang Meng, kineska klizačica koja je na Zimskim olimpijskim igrama pokupila najviše medalja, istjerana je iz nacionalnog tima nakon što se u pijanom stanju potukla sa menadžerkom ekipe.

Incident se dogodio 24. jula u ljetnjem kampu za treninge, koji se održava u gradu Ćingdao na istoku Kine, saopštila je Generalna administracija za sport.

Šampionka u brzom klizanju Vang Meng je, kako se navodi, izašla u grad, vratila se u hotel pijana i pri tom je prekršila zabranu izlaska poslije 22 sata, a onda je i udarila pesnicom menadžerku tima koja joj je sve to spočitala.

Ova klizačica, koja je na Olimpijadi u Vankuveru prošle godine uzela tri zlatne medalje, prvo je zbog incidenta suspendovana a sada je i izbačena iz nacionalnog tima. Takođe joj je zabranjeno da učestvuje na međunarodnim takmičenjima.

Svojim ponašanjem, 26-godišnja Vang je "narušila disciplinu u ekipi i naružila imidž sporta" kojim se bavi, navodi se u saopštenju administracije.

Agencija Sinhua je javila da je Vang slučajno isjekla ruke na staklo i da su joj poslije tuče stavljene na desetine kopči.

Sa menadžerkom tima se potukao i muški klizač, Liju Sijanvei, koji je usput polupao hotelsku imovinu, pa je i on istjeran iz ekipe brzih klizača.

Preostalih četvoro članova ekipe nastaviće da se takmiče za nacionalni tim.

Sinhua navodi da je Vangova čuvena po temperamentnom ponašanju i da to nije prvi put da je upala u nevolju.

Ona je već jednom istjerana iz tima 2007. godine na šest mjeseci jer je kritikovala taktiku svog trenera na azijskim zimskim igrama.

Prije dva mjeseca, Vang i ostali članovi klizačkog tima potukli su se sa obezbeđenjem koje ih je optužilo da su tokom noćnog izlaska u grad pravili suviše buke. Poslije tog incidenta, u ljetnjem kampu im je

stavljena zabrana izlaska poslije deset sati uveče.

Vang je 2006. godine na Olimpijadi u Torinu osvojila jednu zlatnu, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju.

Bonus video: